Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

”Hvordan gik det på arbejdet i dag?” Thomas stod i døråbningen.
”Det gik fint. Der var ikke så meget at lave.” Sagde Sophie og hældte vand i koppen med kaffepulver.
”Jeg var forbi for at se, om du ville med til frokost. Du var ikke på kontoret.” Thomas rakte hende mælken, som hun tog og hældte en sjat af op i kaffen.
”Hvad tid var det skat?”
”Klokken 11:50.”
”11:50? Der var jeg til møde. Vi har en ny kunde, som er lidt krævende.” Sophie tog en tår af kaffen. Det var stadig lidt for varm.
”Hvilken kunde?”
”Reebok.”
”Reebok?”
”Ja Reebok. Vi har planer om...” Sophie nåede ikke at sige mere, før Thomas knytnæve hamrede mod hendes kæbe. Kaffekoppen faldt ud af hænderne, og landede på gulvet. Sophie fulgte efter.
”Du skal fandme ikke lyve over for mig din tæve. Jeg ved du har været sammen med en anden mand. Du stinker af pik, og det er ikke min, du lugter af.” Thomas stod over hende. Hans øjne var liderlige af den magt, han havde over hende.
”Nej Thomas, det har jeg ikke.” Sophie klynkede, mens hun krummede sig sammen på køkkengulvet. Det var lang tid siden, Thomas havde slået hende sidst, men denne gang vidste hun, at det ville blive værre, end det nogensinde havde været før. En kraftigt spark i maven afbrød hendes tanker.
Thomas satte et knæ på brystet af hende og slog hende i ansigtet flere gange. Hendes blod sprøjtede op på hans hvide skjorte.
”Stop Thomas, stop!” Sophie skreg mens slagene haglede ned over hende. Hun prøvede at holde hænderne op foran ansigtet, men Thomas fjernede dem igen, så han bedre kunne nyde hendes fortvivelse.
Thomas var ligeglad med alt nu. Han gjorde, præcis det han havde mest lyst til. Hun skulle straffes, og denne gang ville han gøre det, så ingen mand nogensinde ville røre hende igen. Han frydede sig over hendes magtesløshed.
Thomas tog fat om Sophies hals og løftede hende op på benene.
”Din klamme tæve. Jeg skal smadre dit ansigt så meget, at ikke engang din mor vil kunne genkende dig.” Han knyttede næven. ”Jeg starter med at brække din næse.”
Pludselig spærrede Thomas øjnene op. Han kiggede ned af sig selv. Der stak en brødkniv ud af hans blodpletetde skjortes nederste del. Han faldt ned på halen, og landede bagover på ryggen. Sophie var over ham med det samme. Hun trak kniven ud af maven og satte den spidse ende mod venstre side af hans bryst. Med knæene holdt hun hans arme fast, så han ikke kunne bevæge sig. Thomas hev efter vejret.
”Ja Thomas. Jeg har fået pik af en anden. En der er mere mand, end du nogensinde bliver.” Blodet dryppede fra Sophies ansigt og ramte Thomas i hovedet. Hun lænede sig forover og hviskede ind i hans ene øre.
”Jeg knepper med din bror Jacob.” Hun lagde alt sin vægt på kniven. Thomas spærrede øjnene op en sidste gang. Derefter slog han aldrig mere Sophie.

Skriv kommentar

Besvarelsen Sidste gang er publiceret 07/05-2011 21:35 af carped15 under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 07/05-2011 21:35
Besvarelsen er på 499 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Mathiilde
Rigitg god historie! :) Der er i hvert fald nogle vendepunkter. Troede bare hun ville lade sig slå. Du har et godt sprog og skriver godt :D
9 år siden
9 år siden
#2 Lejsy Storm
Hej carped15

Det er en rigtig god fortælling med et dramatisk højdepunkt. Du har beskrevet volden meget malende, så læseren sidder og får kuldegysninger!

Der er nogle steder, hvor formuleringerne er lidt knudrede: "Han faldt ned på halen, og landede bagover på ryggen". Her kunne du måske gøre sproget lidt mere flydende ved at skrive: "Han faldt bagover og landede på ryggen."

Men alt i alt er den en rigtig god fortælling!

Mvh. Lejsy Storm
9 år siden
9 år siden
#3 Line Knudsen
Kære Carped 15
Jeg synes, du har skrevet meget god og dramatisk historie med nogle rigtig overraskende ve vendepunkter. Man fik det sådan, at man nærmest ikke turde læse den færdig, men jeg gjorde det nu alligevel. VH Line Knudsen.
9 år siden
9 år siden
#4 Poul Brasch (Blækhuset)
Hej Kristian.

Sikken voldsom trængsel og alarm...der er knald på.
Bliver helt forpustet. Vendepunktet ... hun dolker ham "tre" gange.
God spændende læsning. Du er en excellent skribent.
Vh.
Poul Brasch
9 år siden
9 år siden
#5 tomwaits
også jeg bliver forpustet af tempoet og synes, at du beskriver overfaldet meget realistisk. Fint og overraskende vendepunkt.
9 år siden
9 år siden
#6 Janne Andersen (Porter)
Hej Kristian.

Troede at jeg havde 'luret' din historie, og læste med overraskelse slutningen.Fed tvist, at hun giver igen. Og det er med smæk på!
Let læselig og flydende sprog.

Well done :-)
9 år siden
9 år siden
#7 xRosex
I starten af din tekst tænkte jeg, Hold op det er en sindsyg man! efter lidt opdagede jeg at kvinden er sindsyg... Men på en måde også godt fordi un forsvarede sig selv.. Men hvor kom brødkniven fra?
9 år siden
8 år siden
#8 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej carped, det er godt nok et par vendepunkter vi har her, du har klaret den. Først hans pludselige brug af vold, så hendes knivmord på ham. Begge dele overrasker. Det er bestemt så også en godt fortalt historie om et sørgeligt, men desværre aktuelt emne omkring jalousi og kærestevold. Du klarede da at rive mig med. VH Mons
8 år siden