Den indre kamp

Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hun mærkede sig selv, helt intenst, hun kunne bogstaveligt talt føle hver evig eneste åre dunke i hendes krop, sveden drev ned af hendes pande, åndedrættet var hektiskt og hurtigt. Hun stod op af døren, med panden ind mod dørkarmen, brugte den som støttepind, for hun vidste hun ville vælte, hvis hun prøvede at flytte sig. Tankerne foer rundt i hovedet på hende. Hvordan i alverden var hun havnet i denne her situation. Det kunne bare ikke passe. Hun bandede af sig selv, mens hun prøvede at få sit åndedræt tilbage til normalt. Helt alene nu. Telefonen lå uden for hendes rækkevide, og hun turde ikke flytte sig.
Så pludseligt, som om et lyn slog ned, tænkte hun, jeg kan godt, jeg skal kunne. Hun mobiliserede hele sin styrke, alt sit mod, hun tvang sin krop til at reagere. Et forsigtigt skridt af gangen, blodet rendte ned af hendes kind, hun havde revet sig, på hvad? Hun vidste det ikke.
Endeligt nåede hun hen til telefonen, hun lod sig synke ned på gulvet. Tog telefonen op i hånden, mens hun inderligt bad til, at der stadigvæk var strøm på den. Hun turde ikke tænke, hvad hun skulle gøre, hvis der ikke var. Det var jo ikke kun hende selv det drejede sig om. Et lettelses suk, der var strøm på. Hun ringede op. Dut lyden var høj og skinger, og hendes tålmodighed var på nulpunktet, hun prøvede at fokusere på, at trække vejret dybt ned i lungerne, prøvede at lade være med at se på blodet, der lå i en pøl på gulvet. Endeligt en stemme i den anden ende af røret. Hun bad om en ambulance, hurtigt, kørsel 1 sagde hun ind i røret, hun synes der gik lang tid, inden personen i den anden ende af røret, personen med magten, forstod hvad hun sagde. Hvad det drejede sig om. Hun tænkte et kort øjeblik, hvor dumt et spørgsmål, det var. Indtil det gik op for hende, at der var faktisk ikke andre der vidste det. Jeg er ved at føde, skreg hun ind i telefonen. Endeligt kunne hun give slip, overlade ansvaret til andre. Nu kunne hun koncentrere sig om sin indre kamp.

Skriv kommentar

Besvarelsen Den indre kamp er publiceret 09/05-2011 05:55 af wimse under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 09/05-2011 05:55
Besvarelsen er på 365 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Lejsy Storm
Hej Wimse

Det er en god fortælling. Sproget flyder let, og slutningen er overraskende. Du formår på en medrivende måde, at beskrive alle de følelser og tanker, som der går gennem hovedpersonen.

Mvh.
Lejsy Storm
13 år siden
13 år siden
#2 Lise Eva Kramer (Lille spejl)
Flot skrevet, jeg fik næsten selv helt ondt og begyndte at svede mens jeg læste.
Lise
13 år siden