Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Hijah!" Skreg Benjamin krigslystent og fægtede ivrigt med sin birkegren, så David var lige ved at få den i ansigtet. David skar forskrækket ansigt og skyndte sig at skifte position, hvorved han var lige ved at snuble over haveslangen.
"Hov, hov, David - Jeg er lige ved at vande planter her." Benjamin skulede opstemt og slog nogle dødelige slag ud efter haveslangen, "Bered dig på at dø usle slange!"
"Ben... " Hun så altid så farlig ud når hun stod sådan med hånden i siden.
"Vi er ikke David og Benjamin, frue. Nej, vi er de to musketerer!" Forsøgte Benjamin sig alligevel med dyb stemme og grenen svingene over sit hoved. Da dette ikke havde nogen synlig effekt på kvinden foran ham prøvede Benjamin med et smil, "Må de to musketerer måske ta' en is?"
"Så lad gå da," Sagde hun og vinkede dem væk, men råbte så efter dem, "Men så heller ikke noget med at fægte rundt med de grene indenfor!"
Inde i skuret var der mørkt og meget køligere end ude i den skarpe sol.
Det krævede deres fælles kræfter at få fryseren åbnet, men da det var gjort stak de til gengæld deres små hoveder langt ned i den. Et øjeblik var alting helt stille.
"Den er jo tom. Hvor er isen Ben?...Hey! Der ligger noget papir hernede." Davids stemme havde en rungende lyd nede i fryseren og idet Benjamin ville råbe et lang og kompliceret ord med rungende effekt, fløj et stykke foldet papir op i hovedet på ham.

"Av!"
"Det er et papir, mand. Skal du ikke se hvad det er?" spurgte David stille og skævede til papiret, som Benjamin nu havde samlet op og stod og drejede mellem fingrene.

Benjamin.
Hvis du vil se din mor igen, må du følge disse instrukser.

Benjamin stirrede målløs på bogstaverne og følte en begyndende summen i sine fingrer.

Du skal gå ud i forhaven og kigge mellem roserne.

Hans øjne sved og tårerne prikkede bag dem, så da David spurgte ham hvordan de så skulle få is, kom han til at råbe ad ham, "Jeg er da ligeglad med de dumme is! De har taget min mor!"
"Hvem har?" spurgte David.
"Det ved jeg sgu da ikke!"
Benjamin begyndte at gå ud i forhaven med store trampende skridt. De to drenge fik hurtigt øje på et foldet papir, der sad i en af roserne.

Led under bladende under roserne. Brug riven.

Benjamin tog straks riven og rev bladende ud på græsplænen, hvor David kiggede dem igennem for papirssedler. Da de kom ned til enden af bedet fandt David endelig noget.
"Her" sagde han og viftede sedlen i vejret. benjamin rev den ud af hånden på ham og læste.

Kig på køleskabet i køkkenet.

Sedlen dalede langsomt ned imellem bladende, da de løb ind i huset med blade under skoene. Der hang en seddel under en magnet, som var pyntet med en pingvin.

Tak for hjælpen drenge. Der er is til jer i fryseren her.
Hilsen mor.

Skriv kommentar

Besvarelsen Loftet er publiceret 12/05-2011 01:24 af Angelie Andersen (Angelie) under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 12/05-2011 01:24
Besvarelsen er på 500 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Angelie Andersen (Angelie)
Ih dog - så blev jeg lige nødt til at slette 400 og nogle ord. Det kan nok godt betale sig at gøre kladde fra starten, for det er så trist at fjerne farver fra et maleri.
13 år siden
13 år siden
#2 Janne Andersen (Porter)
Jeg synes du rammer plet! Godt skrevet :-)

Omend den (for mig) starter lidt forvirrende - skal lige have 'hende' på plads i historien. Men så kører det, og selvom jeg anede at der ikke var hændt moderen noget, lurede jeg ikke, at det var hende, der var afsender. Godt tænkt.

Mvh
Porter
13 år siden
13 år siden
#3 Lise Eva Kramer (Lille spejl)
Flot brug af pædagogik og samtidigt hjælp i haven. Jeg sidder stadig og griner.
13 år siden
13 år siden
#4 Pia Hansen
Hej Angelie

Opfindsom mor :-)
Måske ikke vildt overraskende, men absolut sjov og underholdende.
Sproget udvikler sig fra det noget ordinære, lidt famlende, til det jævnt flydende i hovedhandlingen.

Pia H
13 år siden