En uforglemmelig sommer

Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det havde været en lang og varm sommer. En sommer der havde ændret alt. Og nu sad jeg i toget og kiggede længselsfuldt ud over de grønne marker, der langsomt forvandledes til by. Og jeg ønskede mig tilbage. Til den grønne eng, de lyse, lange nætter, freden, den blå himmel køerne og hestene på foldene, det gyldne korn og de smukke blomster. Den lille stråtækte gård med bindingsværk og en brønd midt i gården. Jeg ønskede mig tilbage til dig.

Først havde du syntes jeg var "træls". En rigtig Københavnersvend, som du sagde det. Din stemme havde været stikkende som en kaktus og du talte ikke mere end hvad du behøvede. Og jeg havde været irriterende og ondsindet. Jeg havde ikke ønsket at blive sent på landet hele sommeren. Og du havde ikke ønsket at jeg kom. Men mine forældre sagde det var sundt. Og jeg var blevet sent afsted hurtigst muligt. Men efter få dage blev jeg betaget af stedet og menneskene. Og jeg kastede mig over arbejdet, som en sulten løve kaster sig over sit bytte. Det var kommet som en overraskelse for dig. Og det havde nok kun gjort det hele meget bedre. På det tidspunkt var du luft for mig. Men senere var du blevet den luft jeg måtte trække for fortsat at leve. Og som dagene gik, kom vi tættere på hinanden. Vi blev venner, til trods for vores forskelligheder. Og vi tilbragte hvert minut sammen.

Den aften. Det var blevet min fødselsdag. Og efter en helt almindelig dag, uden nogen interesse for mig, havde du sadlet to heste op og vi red over de grønne enge. Og jeg som troede du ikke vidste det. Men ved en lille sø mellem træerne, havde du sat stearinlys. Og jeg fulgte dem og fandt en gave. En halskæde med medaljon i. En oval, hvid porcelæn og med stokroser malet på. Det havde glædet mig sådan. Jeg havde kastet mig om din hals og du havde holdt mig.

Og nu hvor jeg sidder her. Nu kan jeg se, at denne sommer har ændret mig. Og at du har ændret mig. Du er den del jeg manglede. Du er alt det der manglede i mit liv før. Jeg kommer nok ikke næste sommer. Så jeg kan vel godt fortælle dig dette. Du er ikke kun en ven for mig. Du er mit et og alt. Jeg ved ikke hvad du vil tænke om mig, men jeg ved at det er sådan jeg har det. Jeg elsker dig virkelig højt.

Kærligste hilsner
Sara
Tilfældige ord: kaktus, gave, overraskelse, stokrose, stearinlys

Skriv kommentar

Besvarelsen En uforglemmelig sommer er publiceret 14/05-2011 23:10 af Z0phiE under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 14/05-2011 23:10
Besvarelsen er på 423 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.