Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Nøglen blev drejet. Lyden fra radioen mødte ham i den oplyste gang. Hun kom trippende imod ham med et blidt smil. "Hvordan gik det? fik du jobbet?" Han fortsatte med at tage skoene af med en stram mine. Hun vidste, hvad der ventede."To sekunder, jeg skal lige ordne noget! Der står vin inde på bordet - din yndlings!" Da hun kom tilbage stod han ved radioen med glasset i hånden, hun stillede sig bagved ham og lagde blidt sin hånd på hans skulder. "Kommer du ikke over i sofaen, så kan vi rigtig hygge os?” Han vred sig løs og tog flasken på bordet og tømte den i et drag. Han mærkede varmen brede sig i kroppen,han følte sig ikke længere tom – nu han var fuld.

”Læg dig ned og ti stille! Nu skal vi rigtig hygge os, var det ikke det du ville?” Han tog fat om hende og pressede hendes krop ind mod sin, fumlede med bukserne, mens hun protesterede: ”Kim, vil du ikke nok lade være, skal vi ikke bare sidde her og se en film, det er så længe siden!” En film, ja det kunne hun lide, en sukkersød komedie om uovervindelig kærlighed. Fuck det. Han tog bæltet. ”Det er mig der bestemmer, har du fattet det?” Han mærkede fingrene sitre og vejrtrækningen stige. Han tog et fast greb om hendes kæbe og pressede, hun klynkede, det føltes rart. Han satte sig på hende, så hun ikke kunne gøre modstand, det var det samme hver gang. Men hvorfor strittede hun imod? Han knyttede hænderne og slog, mens han skreg: ”Du er min for altid” Udmattelsen tog magten over hans krop og han stoppede. Blodet dækkede det meste af hendes ansigt, han var uovervindelig. Hun havde lukkede øjne, tårerne løb og lavede striber i det halvindtørret blod. Hun ventede.

Det ringede på. Han rettede sig op, hvem fanden kommer på den her tid af aftenen? Ignorerende kigger han igen på hende. Han løftede knytnæven, der lød et brag. To mænd kom halvløbende ind i stuen, de greb fat om ham og pressede ham mod gulvet. ”Det politiet, du bliver nødt til at følge med!” Han vendte sig og kiggede mod hende, hun sad med en klud mod ansigtet, bagved han anede et lettet smil.

Skriv kommentar

Besvarelsen Feeling good er publiceret 15/05-2011 19:47 af Isabel Mosgaard under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 15/05-2011 19:47
Besvarelsen er på 380 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Napex
Hey, jeg har tilladet mig lige at droppe et par pointers, som du kan bruge eller lade vær.

Som jeg ser det, er der her forsøgt med to vendepunkter. Først gang, da manden bliver aggressiv. Anden gang, da politiet kommer. Det første vendepunkt synes jeg fungerer fint. Man bliver overrasket, forfærdet og får lyst til at læse videre. Det andet vendepunkt synes jeg dog er en anelse kedeligt, og det virker mere som en lidt fesen slutning end et egentligt vendepunkt. Der kunne have været så mange andre personer, der havde ringet på døren, som kunne have gjort historien langt mere mere spændende og uforudsigelig (hans svigermor, bedste kammerat, et lille barn, hvad som helst)

Så lidt konkret plus og minus:

+
Beskrivelsen af, hvordan han mishandler hende virker rigtig stærk. Tror det skyldes den gode kombination imellem at beskrive, hvad han egentlig gør og smelte det sammen med en tankeproces.
F.eks.
Han tog et fast greb om hendes kæbe og pressede, hun klynkede, det føltes rart.

-
Beskrivelsen af hendes gøren og laden synes jeg er mindre god. Jeg har svært ved at visualisere, hvilken type person hun er, og nogle af de træk du beskriver ved hende virker ikke overbevisende i forhold til historien. F.eks. Hun kom trippende imod ham med et blidt smil . Her tror jeg egentlig, at hun er småforelsket. Hvis hun istedet havde stået stille med et usikkert eller afventende smil, havde jeg bedre kunne få det efterfølgende til at give mening. I øvrigt genbruger du "blidt" ganske kort efter, men det er en mindre detalje.

+
Han mærkede varmen brede sig i kroppen,han følte sig ikke længere tom – nu han var fuld. Der er nogle ting ved et lille ordspil, som jeg synes rigtig godt om. Med meget få ord beskriver det mandens væsen meget skarpt, og det efterlader læseren med en masse brændstof til selv at visualisere den her mand.

Det var mine 50 øre.
10 år siden