Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Vi er fem børn, der har fået plads hos Grethe og Anders. Ingen af os kan bo hjemme hos vores egne forældre som andre normale børn. Vi blev forsømt, enten på den ene eller den anden måde. Jeg er 13 år, og det her er min fjerde plejefamilie. Grethe og Anders håber, at jeg snart vil begynde at åbne mig for dem.
Det var det de sagde til kommunedamen, som var her i går. Alt imens jeg sad ved siden af, og på bedste vis forsøgte at skjule kvalmen der vældede op i mig og truede med at vende vrangen ud på mig. Jeg kunne bare have sagt det. Måske var det kommunedamens trætte blik, da hun spurgte mig, om alt var okay, der forhindrede mig i det. Jeg kunne se, hun ikke orkede at høre sandheden, og hun accepterer hurtigt mit stille "ja" og undgår behændigt mit flakkende blik.
Efter en håndfuld ligegyldige spørgsmål, mest rettede mod mine plejeforældre, som nemt afværger enhver form for mistanke, står damen igen ude på trappetrinet, hun sender mig et hurtigt smil til farvel. Da hun vender sig om for at gå, griber en torn fra stokroserne, der stræber opad husmuren, ærmet på hendes silkebluse. Som om de prøver at forhindre hende i at efterlade mig.
"Pokkers!", udbryder hun tydeligt irriteret og skynder sig videre. Selv roserne har mere mod end jeg. Anders sender et anerkendende smil i min retning, der afslører hjørnetænderne i hans overmund, og igen må jeg bekæmpe trangen til at kaste op.
Om eftermiddagen sidder alle os børn i hulen oppe i det store krogede klatretræ. Det er vores tilflugtssted. Helt nede bagerst i haven. Jeg nyder solnedgangen, der får huset til at se ud som om, det står i flammer.
ja, der er helt sikkert brand, men ingen larmende brandbiler der kommer os til undsætning.
Tilfældige ord: hule, stokrose, klatretræ, brandbil, silkeskjorte

Skriv kommentar

Besvarelsen Brand! er publiceret 23/05-2011 11:32 af Betina Birkegård Nielsen (Betina B. Nielsen) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 23/05-2011 11:32
Besvarelsen er på 307 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Betina Birkegård Nielsen (Betina B. Nielsen)
Hov, jeg er vist kommet til at skrive "silkebluse," der skulle selvfølgeligt have stået "silkeskjorte"....

ØV
10 år siden
9 år siden
#2 Sofie Rasmussen (tira 1982)
Hej Betina!

Jeg synes du skriver vidunderligt, blev helt skuffet da der ikke var mere at læse, rigtig spændene historie som jeg gerne ville læse mere af :)
9 år siden
9 år siden
#3 Betina Birkegård Nielsen (Betina B. Nielsen)
Takker Tira

Det er da lige til at blive glad i låget af :D

Betina
9 år siden