Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Klosteret Mama Rosa tårnede sig op i den grå og sne fyldte himmel, vinden peb og det føg rundt med sne ude på den store gårdsplads,
huu det er dog utroligt koldt sagde Søster Sarah og skuddet sig mens hun trak nonnekåben tætter om sig, ja det er godt nok blevet sne storm sukkede Søster Vera, som gik rundt for at tænde lys i de store tre armet lysestager der stod rundt om i opholds stuen, ja man skulle ikke tro at det snart er forår jeg er nu godt træt af den her lange vinter, vi trænger til noget sol og varme tilføjet Søster Theresa, som var i gang med at sætte te klar til dem på det lille bord der stod tæt ved vinduet, så de kunne side og kikke ud mens de drak deres te.
Søster Theresa skænkede te op til dem alle 3 og de satte sig ned for at nyde den varme te som gav dem alle en dejlig inder varme, ja vi er jo ikke så mange nonner tilbage sagde Søster Sarah stille hun nippet til den varme te med et lille smil, næ verden er jo mere moderne efterhånden ingen vælger at gå i kloster mere sagde Søster Vera og rakte ud efter en kage som hun nød til fulde.
Det store Bornholmer ur som stod over i hjørnet i opholds stuen hvor de tre nonner befandt sig, begynde at slå uha klokken er 22 sukkede Vera vi må se at komme i seng det er jo søndag i morgen vi skal i kirke. Da de begyndte at tage af bordet blev de forstyrret af en kraftig ringen på den store Klosterport hvad sker der dog sagde Søster Vera., De kikket overrasket på hinanden ja hvem kommer på den tid af aftenen sagde søster Sarah ja vi må jo ud og kikke de fulgtes alle tre ud i den store hall, endnu engang ringet det på kloster porten ikke lige så kraftigt som første gang.
Ja hvem der der kom ingen svar ja gentog søster Sarah stadig intet svar hun åbnet på klem og til alles overraskelse lød der en sagte hulken, jamen du godeste udbrød søster Sarah kom hjælp mig de hjalp alle en pur ung pige ind som de skrækslagen kunne se var ved at føde, de fik pigen op i en varm seng og pludselig have alle tre meget travlt og efter kort tid kom en lille pige med et befriende skrig til verden.
Vi har mistet moren sukkede Søster Vera stille ja desværre nu er der kun en ting vi kan gøre og det er at give den lille pige en kærlig opvækst her på mama Rosa.

Skriv kommentar

Besvarelsen Mama Rosa er publiceret 24/05-2011 17:46 af ingelnielsen under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 24/05-2011 17:46
Besvarelsen er på 448 ord og lix-tallet er 74.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Hellen
Det kunne være begyndelsen til en rigtig spændende historie om den lille pige. Det sagt, måske skulle du arbejde lidt med din tegnsætning? Måske er det din unikke stil, men teksten er lidt svær at læse, fordi du ikke sætter kommaer eller angiver direkte tale. Prøv at finde ud af, om der er stavekontrol i dit tekstbehandlingsprogram. :)
12 år siden
12 år siden
#2 xRosex
det er en lille tekst, men også ret spænende,om det lille pige der. den måtte gerne være lidt længere.. Hilsen Rose Brennan
12 år siden
12 år siden
#3 Cumber
Opgaven er løst med en fin lille historie. Dog giver jeg Hellen ret i, at bare lidt flere tegn ville gøre læsningen nemmere.
Har selv haft samme problem med tegnsætning, men er blevet lidt bedre ved øvning.
12 år siden