Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

De andre morede sig på hendes bekostning, det vidste hun godt men prøvede at ryste det af sig. Hun var bare ikke god til at stå på ski. Faktisk lå hun mere nede i sneen, end stod på skiene. Hun havde allerede slået knæet én gang den dag ved et fald. Lærerne havde tilbudt hun kunne blive kørt hjem sammen med nogle klassekammerater, der havde været uheldige og havne i et såkaldt bunkebryllup på dagens skitur i skoven.

Fanden tog ved hende gu’ ville hun ej køres tilbage til vandrehjemmet. Alligevel ønskede hun det, da hun stod forrest i køen til at køre ned af en lille bakke. Benene rystede under hende, knæene klaprede lydløst mod hinanden takket være de tykke skibukser.

”Kør nu for helvede!” råbte en.
”Ja kom nu bare afsted så vi andre kan komme ned!” brølede en anden
En tredje klassekammerat kørte op på siden af hende og sagde højt: ”Hvis du ikke kører ned af den bakke nu, losser jeg dig selv i røven! For ned skal du sgu!”

Hun trak vejret dybt og kørte ned. Pyha det gik godt, hun faldt ikke engang. Nu var det bare langrend et godt stykke vej indtil den næste bakke. En af lærerne kom op på siden af hende, og sagde hun var en af de sejeste unger han havde set i lang tid. Det gav hende modet til at forsætte ned af den næste bakke. Bakken vekslede mellem stejle kurver og små flade strækninger. Så flade der var to sæt skispor, hun fik selvfølgelig sat sine ski i hver sit spor. Hun måtte have lignet en tegnefilmsfigur med benene skiftevis samlet og spredt. Av, denne gang var hun faldet og havde slået hoften men kom op igen. Næsten nede måske, hun vidste det ikke. Hun hørte nogen pludseligt skrige, men hvem?

Skriv kommentar

Besvarelsen Skituren er publiceret 25/05-2011 08:21 af Lise Eva Kramer (Lille spejl) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 1 - 25/05-2011 08:21
Besvarelsen er på 305 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Søren Wellendorph (Villain)
en god lille historie med lidt vemod husker man da også hvordan sådan uøvet skiløber har sit at se til. Godt situationbillede
Sproget er flydende fra sætning til sætning og du holder historien kørende til næste sekvens.
et par gåseøjne og et udråbstegn i ..hun var en af de sejeste unger han havde set i lang tid manglede.
og du slutter med at jeg selvfølgelig gerne vil høre hvad der var sket :D
7 år siden