Jeg slog min bedste ven ihjel

Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Selvfølgelig skulle det regne. Alt andet ville have været upassende. Jeg stod ved stationen, regnede silede ned, mit hår sugede regnen til sig og lod det dryppe ned over mit ansigt. Dobbelteffekt; regn og dråber. Tredobbelteffekt; regn, dråber og tårer. Jeg græd som pisket. Stod bare dér midt i regnen på den grå februardag og vidste jeg havde gjort noget der for evigt havde ændret mit liv. Min bedste ven var død, og jeg var hans morder. For mindre end en time siden slog jeg ham ihjel. Ikke personligt, jeg havde skaffet en bøddel. Åh gud, jeg havde elsket ham så højt! Mit hjerte føltes så bristet som ville det aldrig mere kunne blive helt igen. Min mave, hele mit indre knugede sig sammen i sorg og skyld. Hvordan kunne jeg komme videre herfra? Hvordan kunne VERDEN gå videre som om intet var hændt?

En flok unge mennesker passerede mig, de var højrøstede, snakkede og grinede. "En dag, tænkte jeg, er det måske en af jer der står her og dør indeni".

Jeg havde gjort det så nådigt jeg kunne, og jeg vidste der ingen anden udvej var. Han var døende af en aggressiv kræftform, havde kun kort tid tilbage og tiden ville have været fuld af de værste smerter man overhovedet kunne forestille sig. Jeg påtog mig ansvaret. Hvordan kunne jeg andet når han var min bedste ven, og når jeg var den eneste han havde?

For mindre end en time siden, havde jeg forladt ham dér midt på dyrlægens gulv. Jeg havde holdt ham i favnen lige til det sidste åndedrag, og i lang tid bagefter. Jeg så på hvordan dyrlægen nænsomt gav ham sprøjten med det blå væske i, og jeg hulkede og vidste nu var det slut. Min smukke sorte hund der havde været min trofaste ven i 8 år var død. Dyrlægen forlod os, og lod mig sørge. Følelserne strømmede igennem mig, sorgen føltes så stor at jeg slet ikke var sikker på jeg kunne overleve det. Jeg græd og hulkede, knugede ham ind til mig, han var stadig varm og jeg ønskede jeg kunne beholde den varme i mig for evigt. Hans bamse lå ved siden af hans snude, og jeg håbede at duften af mig og hans bamse kunne gøre hans rejse tryggere. Han elskede sin bamse og han elskede mig. Og jeg vil aldrig, aldrig glemme ham, min smukke sorte hund med de nøddebrune øjne.

Skriv kommentar

Besvarelsen Jeg slog min bedste ven ihjel er publiceret 28/05-2011 13:54 af Kirstine Asbøl (lope) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 28/05-2011 13:54
Besvarelsen er på 403 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 tomwaits
Hold da op!!
Først læser jeg om noget, der ligner en forbrydelse, og så pludselig bliver morderen til mig selv. Mange kæledyrsejere kender 100 % de følelser, du her beskriver. Den efterfølgende ensomhed får du flot beskrevet i begyndelsen af historien ved busstoppestedet.
Jeg tilstår, at et begyndte at brænde en lille smule bag øjenlågende.
Det er også dejligt, at læse en lille tekst, som er velformuleret og uden stavefejl.
Fortsæt endelig de gode takter.
10 år siden
10 år siden
#2 tomwaits
Ups - hele to fejl i min kommentar. Jeg var lidt for hurtig til at sende. Beklager!
10 år siden
10 år siden
#3 Kirstine Asbøl (lope)
Hej tomwaits. Tusind tak for din kommentar og de pæne ord. At aflive Zuki var noget af det sværeste jeg nogensinde har gjort i mit liv, og at skrive denne historie - hvor lille og kort den end er - har været godt for mig. Livet skal jo gå videre og sorgen vil altid være der, men forhåbentlig vil den fylde mindre en dag.
Endnu en gang tak. :)
10 år siden
10 år siden
#4 Charlotte Dinge
Det var en meget smuk og dybfølt histoie om at miste sit kæledyr og bedste ven.
10 år siden
10 år siden
#5 Mathiilde
Rigtig god. Troede først at det var en rigtig person, så blev lidt overrasket da det jo er en hund. Tårene pressede sig på...! Har en svaghed for hunde... Flot. :)
10 år siden
10 år siden
#6 Betina Birkegård Nielsen (Betina B. Nielsen)
Jeg synes, du har skrevet en rigtig god historie, med gode beskrivelser af hovedpersonens følelser som man kan relatere til...
Keep up the good work!

/Betina
10 år siden
10 år siden
#7 Line Knudsen
Kære Lope. Fin historie. Meget stemningsfuld. Og enhver, der har haft hund, ved, hvor tæt man kan komme på sådan et kræ. Min Cocker Spaniel blev aflivet for 7 år siden pga, et forstørret hjerte, og jeg savner stadig hans logrende, langørede hilsen i entreen, når jeg kommer hjem. VH Line Knudsen.
10 år siden
10 år siden
#8 Pia Hansen
Hej Lope.

Nå, det er bare en hund, tænker jeg lettet efter endt læsning.
For en hund er jo kun et dyr. Det er ikke så slemt.
Altså ikke før det lige er ens eget dyr ...
Historien er fint fortalt.
Metaforerne er måske lidt slidte, men illustrerer fint følelsen.

Pia
10 år siden
10 år siden
#9 JegHedderMaria
Der to du mig godt nok på sengen - og med bukserne nede. Den havde jeg slet ikke set komme. Men virkelig, virkelig godt skrevet!
10 år siden
10 år siden
#10 Petra de Place Bak
Der snød du mig virkelig. Først var jeg overbevist om, at personen havde slået et andet menneske ihjel. Da du så nævnte, at den bedsteven var ramt af kræft, troede jeg, at hovedpersonen havde bestukket en dyrlæge til at give ham en sprøjte, som også ville være dødelig for et menneske, for at spare ham for de sidste smerter. Da jeg så finder ud af, at det er en hund, bliver jeg helt lettet på hovedpersonens vegne, fordi der ikke er sket en forbrydelse.
Fint formuleret. Jeg havde faktisk selv en stor sort hund, med de skønneste brune øjne, og jeg savner ham hver dag, men smerten bliver mindre intens med tiden.

Hilsen Petra
10 år siden
9 år siden
#11 Jens Rothenborg (dtails)
Hej Lope, rigtigt godt fortalt, med en elegant krølle på halen (no pun intended). Man tages igennem tre scenarier, først et mord på en person, så et medlidenhedsdrab på en person, og tilsidst det som det egtl. drejer sig om, det at holde sin dejlige hund i armene når den går bort.

Disse sætninger :"En flok unge mennesker passerede mig, de var højrøstede, snakkede og grinede. "En dag, tænkte jeg, er det måske en af jer der står her og dør indeni", som først virker lidt malplacerede, når man tror at det drejer sig om et mord på et mennesker, giver rigtigt god mening når man forstår hvad det handler om

Meget flot skrevet, og en flot struktur i historien.
9 år siden
9 år siden
#12 Jens Rothenborg (dtails)
Ups, undskyld vrøvlet i midten af mit indlæg, håber du forstår hvad jeg mener.
9 år siden
9 år siden
#13 Cumber
Rigtig god fortælling, som ikke ender helt som forventet. Der er flere af skrive-øvelserne, hvor din historie ville kunne passe ind, og den gør det bestemt godt her.
9 år siden
9 år siden
#14 MFS18
Hudløs ærlig; Teksten gav mig gåsehud. I starten, troede jeg du evt. snakkede om at slå din ven ihjel "psykisk" - men den tog en helt anden drejning. thumble up! Super tekst. Den rørte mig.
9 år siden
9 år siden
#15 MSH1912
det er en super historie og det er godt det først er i slutning du fortæller hvordan det hele hænger sammen.
9 år siden
9 år siden
#16 Gitte Horwath (G.Horwath)
Puha... Det var hård læsning.. Et spejl af mig selv. Fik sagt farvel til vores gamle Pluto(sort labr) for en mdr siden. På samme måde som dig.
Smukt skrevet.
9 år siden
8 år siden
#17 Karina Thygesen (kast)
Hej Lope.

Fin tekst, du har fået skrevet der.

Som mange andre skriver, så tager historien en uventet drejning, da man finder ud af, at det er en hund, der er slået ihjel.

Først troede jeg, at det drejede sig om et psykisk drab af en ven/kæreste. En ende på forholdet. Jeg undrede mig over det med bødlen, som jo først gav mening med dyrlægen.

Hvis jeg må komme med lidt velment kritik, så vil den sidste del af teksten have godt af redigering. Jeg synes første del er fænomenal, men der kommer ligesom for meget kød på den sidste del. Når du græder og hulker fx, så ved man godt, at sorgen er stor.

Tekstens opbygning er rigtig god og virker rigtig godt.Du beskriver en sorg, som jeg er sikker på, at mange kan genkende.

Vh Kast
8 år siden
6 år siden
#18 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Kirstine
I starten tror man det er et menneske, men så er det en hund der er den bedste ven. Man kan virkelige mærke han/hun følelser, og man kommer næsten til at knibe en tåre.
Vh. Jytte
6 år siden