Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg føler jeg er ved at blive sindsyg. Rastløsheden overvælder mig. Bare folk nævner dig navn banker mit hjerte hurtigere og jeg synker en ekstra gang eller to. Jeg begynder at svede og blive ukoncentreret ved synet af dig. Klodsetheden rammer mig hårdt lige i hovedet. Jeg fugter læberne oftere end jeg ellers ville gøre ved din tilstedeværelse. Læberne tørre hurtigt ud igen og jeg fugter dem med læbepomade. Følelsen af fugten på mine læber er hurtigt aftaget igen, ligesom den positive indvirkning du har på mig.
Hver gang du ser på mig føler jeg mig tvunget til at kigge ned, og bider mig genert i læben. Jeg ved ikke hvor jeg skal kigge hen. Følelserne overvælder mig og tanken om at være dig nær trækker i mig og gør mig samtidig trist. Tankerne vivler rundt i hovedet på mig. Maven trækker sig sammen til trods for den er fuld af sommerfugle, når jeg tænker på dig. Tænker du mon også på mig? Både positive og negative tanker overvælder mit hovede og det eneste jeg ønsker er ro i hovedet. Ja, jeg er måske ved at blive sindsyg.... - Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op med mig selv. Jeg kan ikke holde mig selv ud fordi du hele tiden florere i mine tanker. Jeg forbander den dag du fandt vej ind i mit hjerte. Jeg ber dig.. Find et andet hjerte at bo i end mit... Jeg ser kun de gode sider i dig, og pakker de negative sider af dig væk.. Naiviteten overvælder mig især da det altid er mig der har været realisten i den her omgangskreds. Flyt fra mit hjerte, vil du ikke nok? Tænk hvis det var dig der havde det som mig lige nu... Hjertet bløder og du kan ikke stoppe det med selv den dygtigste kirurgs færdigheder. Healingen kræver noget af dig, som du aldrig bliver istand til at give mig.... Findes der mon en vicevært for dette hjerte. En vicevært der kan reparere de flossede kanter eller den "løbende vandhane". Uforståeligheden over "lejligheden" kan efterlades i den her stand syner mig grotesk. Har du intet lært om vedligeholdelse?! Så flyt dog!! - Jeg kan ikke mere....

Skriv kommentar

Besvarelsen Så flyt dog! er publiceret 28/05-2011 17:00 af Delicatemuse under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 28/05-2011 17:00
Besvarelsen er på 365 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Napex
Jeg kunne rigtig godt lide første halvdel, hvori der er nogle gode beskrivelser og metaforer. Men anden halvleg siger mig ikke rigtig noget. Det virker lidt for forceret... Overdrevet måske.
10 år siden
10 år siden
#2 Delicatemuse
Okay. Tak for din kommentar. Det vil jeg tænke over næste gang jeg skriver og prøve at se om ikke det kan forbedres. :) Øvelse gør mester som de siger!
10 år siden
10 år siden
#3 Line Knudsen
Kære Delicatemuse. Jeg synes, du rammer den følelse af desperation grænsende til sindsyge, som hovedpersonen føler flot. Den kan jeg godt huske fra dengang for mange år siden, da jeg ikke havde fundet min Eneste Ene. Forelskelse er en form for midlertidig sindsyge. Det tror jeg på.VH Line Knudsen.
10 år siden
10 år siden
#4 Delicatemuse
Hvor er jeg glad for jeg har ramt plet og du genkender følelserne i det jeg skrevet! Så har jeg da heldigvis formået at skrive det ordentligt!
10 år siden
10 år siden
#5 KroniskForandring
I modsætning til en tidligere kommentar du har fået på dette, synes jeg meget godt om anden halvdel af din beskrivelse. Også den første. Du tog mig med hele vejen, og jeg kunne føle desperationen i anden halvdel, hvor bæret ligesom flyder over. Fantastiske sammenligninger og metaforer!
10 år siden
10 år siden
#6 Delicatemuse
Jeg er meget glad for du synes om min beskrivelse!
10 år siden
10 år siden
#7 Jens Rothenborg (dtails)
Hej Delicatemuse,
jeg må nok erklære mig enig med Napex. Jeg ved at oplægget krævede "stærke følelser", og det fremgår helt tyeligt at HP er helt væk i en anden person uden at ville være det. Men sproget kunne varieres lidt, f.eks her:"Jeg fugter læberne oftere end jeg ellers ville gøre ved din tilstedeværelse. Læberne tørre hurtigt ud igen og jeg fugter dem med læbepomade. Følelsen af fugten på mine læber er hurtigt aftaget igen, ligesom den positive indvirkning du har på mig." Læberne nævnes tre gange.

Det er et virkelig svært oplæg, jeg ville selv have problemer med det. Flot at du kaster dig ud i det!
10 år siden
10 år siden
#8 Delicatemuse
Jeg kan godt se hvad du mener dtails. Jeg vil prøve at arbejde med at variere mit sprog! :) Tak for kritikken.
10 år siden