Sorgen efter et "Farvel"

Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Vi sagde farvel for en ugetids siden. Mor og jeg. Nu ligger hun der i jorden under en sten. Jeg savner hende så meget! Uden mor er det ikke det samme. Far er ikke den samme. Jeg er ikke den samme.

Jeg knuger miner hænder så de bliver helt hvide. Jeg kan mærke neglene bore sig ind i købet. "Det er ikke det samme uden dig mor" hvisker jeg i den stille vind. Jeg vender mig om og går. Nu bliver det for meget. Jeg kan ikke klare det. Sorgen er for stor. Det hul i mit hjerte gør ondt. Det gør så vanvittigt ondt. At miste nogen man elsker så højt, er så forfærteligt. Man kan ikke forstå de er væk. Man vågner op hver evig eneste dag, og håber på at det bare var en drøm, men bliver skuffet hver gang man finder deres seng tom og kold. Det følels som et helved. Mit liv er det rene helved. Mor var den der trøstede mig. Mor var den der holdte om mig og fortalte mig at det nok skulle blive okay. Mor var den der gav mig til verden. Gav mig liv. Og nu er hun væk...

Jeg er taknemmelig for at regnen siler ned. Så kan ingen se de saltede tåre som oversvømmer mine øjne, tåger mit blik og som strømmer ned af mine kinder. De falder bare i ét med regnen. Gudskelov.

Jeg ville aldrig kunne mærke mors hånd igen, stryge over min kind. Hun ville aldrig kysse min pande igen, om aftnen før hun slukkede mit lys, og går i seng. Hun ville aldrig mere sige at hun er stolt af mig. Men jeg ved at hun er stolt af mig. Det sagde hun til mig. Hendes sidste ord. Det gør så forbandet ondt at tænke på.
Men jeg snakker med hende. Om aftnen. Jeg sidder på min seng og kigger op på den mørke himmel, og på de lysende stjerner. Jeg kigger på himlen for jeg ved hun er deroppe. Og ikke dernede... Jeg fortæller hende om min dag. Om mine nye drømme og ønsker. Og ikke mindst fortæller jeg hende at jeg savner hende. Rigrig, rigtig meget!!

Det er det sidste jeg gør inden jeg slukker mit lys og lukker mine øjne. Det er min nye hverdag. I morgen bliver det det samme. Sorg, sorg og mere sorg. Godnat.

Skriv kommentar

Besvarelsen Sorgen efter et "Farvel" er publiceret 31/05-2011 21:46 af Mia.M under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 31/05-2011 21:46
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 13.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 xRosex
Ej hvor er den god!! du skriver fantastisk! er det noget du selv har fundet på, eller er det sket. Dit sprog er levende;) tak fordi du skrev sådan en levende oplevelse!
12 år siden
12 år siden
#2 Mia.M
Tusin tak:) Det er faktisk noget jeg selv har fundet på. Men jeg fandt hjælp ved at tænke på den sorg, jeg selv ville have fået hvis jeg mistede min mor. Tak for din fine kommentar!
12 år siden
12 år siden
#3 xRosex
Har læst den igen, Den er rigtig god! har opdaget at dine ord har en stor magt, fordi de har en stor betydning. kan du ikke skrive flere, og når du har, vil du ikke sende mig en besked.
Overskriften er også fin, den passer godt ind til det fine digt...
12 år siden
11 år siden
#4 Cecilie Knudsen (Culle)
Hej Mia. Rigtig fin historie, det er et tema, som når jeg tænker over det, giver mig kuldegysninger og gåsehud. Det at miste sin mor er det værste en ung pige kan blive udsat for, og det rammer du rigtig godt i din historie!

Når det er sagt så synes jeg du næste gang lige skal læse den igennem et par gange inden du sender den ind. Der er lidt små fejl som er trælse at have.
Fx skriver du helved, det hedder helvede, du skriver: ... bore sig ind i købet.... her mener du selvfølgelig kødet.

Men ellers en rigtig, rigtig god historie som faktisk næsten kan bære fejlene fordi indholdet er så kraftigt. Til sidst vil jeg lige nævne en del som jeg især elskede.
"Jeg er taknemmelig for at regnen siler ned. Så kan ingen se de saltede tåre som oversvømmer mine øjne, tåger mit blik og som strømmer ned af mine kinder. De falder bare i ét med regnen. Gudskelov."
11 år siden