Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Min prøve skulle gøres færdig inden for tre minutter! Hvordan kan man det? De første par spørgsmål havde været nemme nok, men der var mindst en side tilbage! Urets viser bevægede sig i en leopards tempo, mens jeg fik besvaret tre spørgsmål. Klokken ringede ud, og prøverne blev givet til læren. Mit hjerte bankede hurtigere, mens jeg – med tøvende skridt – nærmede mig ham.

Jeg fløj nærmest ud af lokalet, og tabte næsten alle mine ting da jeg skulle sætte tasken i kurven. Normalt sætter jeg den på hovedet så den kan være der, men i dag havde jeg haft så travlt at jeg ikke havde lynet den! Mine ting blev samlet op, og klassen sødeste dreng kom hen og hjalp mig. Henrik smilede skævt til mig. Mit hjerte satte igen tempoet op, som en hest i galop, mens mine hænder blev mere og mere klodsede. Han morede sig skam over jeg var helt ved siden af mig selv. Jeg var helt rød i hovedet opdagede jeg da jeg fik øje på mig selv i et vindue. Mens han lo trak jeg min cykel hårdt til mig for at komme væk, men cykelpedalen ramte mit skinneben og fik mig til at bukke sammen i smerte. Fedt nok. Flere havde bemærket mig og grinede. Min rødmen blev værre og jeg steg op på cyklen for at køre hjem.

Mine forældre var hjemme og de hev mig straks ud i køkkenet for at diskutere mit karakterblad med mig. Jeg tvang min mund på gled, og smilede ufrivilligt. Mit smil var bare en reaktion, jeg havde mest lyst til at græde. Min hals føles tør og som om en eller anden kvæler mig. Mine øjne føltes våde. Min far gav mig stuearrest og sendte mig op på værelset.

Min mobil bippede i lommen, jeg gik i gang med at græde. Jeg ved ikke hvad der udløste det, om det var bippet, eller viden om at det er dårligt nyt. Når det har været sådan en dårlig dag, kan det da kun være dårligt. Man kan lige så godt få det overstået..

Jeg flåede min mobil ud af lommen og åbnede beskeden. Fedt nok, nu er min bedste veninde også sur på mig. Jeg kiggede rundt i lokalet efter noget at slå efter, og fik øje på den gamle fine vase der stod på mit skrive bord. Jeg burde ikke.. Med et smil på læben greb jeg den og kastede den ind i døren, hvor den med et gigantisk brag gik i en million stykker. Det var som om at alle mine følelser var fløjet gennem luften med vasen.. og bare forsvundet efter den gik i stykker.

Skriv kommentar

Besvarelsen En rigtig dårlig dag er publiceret 20/06-2011 21:17 af Pernille Løvenhardt Vincent Nielsen (Rosa96) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 20/06-2011 21:17
Besvarelsen er på 444 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Angelie Andersen (Angelie)
Uha - det var en noget voldsom reaktion. Tænker lidt, at tager det ret tungt - men det er nok meget almindeligt på det tidspunkt :) Det kunne også have været et godt bidrag til "Vendepunktet", hvis bare det var den søde dreng, der havde skrevet til hende til sidst.
Du skifter lidt mellem datid og nutid. Du skriver nutid i afsnit tre: "Min hals føles tør og som om en eller anden kvæler mig.", men både før og efter skriver du i datid, bortset fra i afsnit fire: "Fedt nok, nu er min veninde også sur på mig." og første linje, hvor du skriver "Hvordan kan man det?", hvilket jeg ikke helt ved hvordan jeg skal synes passer ind i tid, eftersom det jo er tænkt. Ville nok stadig fortrække, at det var i datid. Ellers kan jeg godt lide din skrivestil :)

vh. Angelie
9 år siden