Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Mens han sidder der i bilen, med regnen trommende mod ruderne og byens lys rullende forbi udenfor, tænker han på, om det overhovedet betyder noget i det store billede. Hele livet har han stræbt efter det. Han har fantaseret om den her tiltrædelsestale utallige gange. Han har set for sig, hvordan hele scenariet ville udspille sig, når dagen endelig oprandt. Alle ville se på ham og tænke, at han havde klaret det virkelig godt. Folk i firmaet, samarbejdspartnerne, hans forældre, hans kone, børnene - ja selv folkene fra vagtselskabet ville være imponerede. Han havde virkelig opnået noget med sit liv. Han var en rollemodel, en mønsterbryder.

Journalisterne ville komme strømmende for at lave interviews med ham. Han ville være et scoop at portrættere, og han vidste præcis, hvad han ville sige til dem. Han ville være den personlige leder, der åbnede op og fortalte om familien derhjemme. Og han ville fortælle om alle de milepæle, der havde ført ham så vidt. Først studentereksamen - familiens første. Så universitetet, de mange års møgsomme stræben efter noget andet og mere. Og så endelig karrieren, hvor det ene skridt førte til det næste for til sidst at sikre ham det ultimative. De mange aftenener bag computeren. De mange weekender i mobiltelefonen. Alt det han havde måttet vælge fra. Det var jo også for familiens skyld.

Men lige nu var det slet ikke, som han havde forestillet sig. Som han sad der i sit mørke jakkesæt - uniformen som fulgte ham i alt - følte han sig mest af alt som et udmattet ringvrag på vej fra en kamp, han helst ønskede sig foruden.

Mens trafikken langsomt drev ham frem mod firmaet, kom han til at tænke på hjemmesygeplejerskens ord. Hun havde sagt, at det bedste, der kunne ske nu, var, at patienten sov fik fred. Han følte pludselig trang til at vende om. Køre tilbage og trøste sin kone, der sad der alene sammen med sygeplejersken og smagte på de alvorsfulde ord. Men han fortsætte sin tur. Han kunne jo skynde sig hjem bagefter.

Lysene ved indgangen til firmaet blænder ham kortvarigt. Men han finder alligevel parkeringskælderen. I elevatoren op kastede han et blik på talen. Døren går op, og de første personer strømmer mod ham for at ønske tillykke. Han retter på det blåstribede slips, lige inden han stiger op på talerpodiet. Der er overvældende mange fremmødte. "Jeg er utrolig glad for at stå her i dag" indleder han og kigger ud over mængden. Og pludselig føler han sig opstemt. Han finder talen frem fra bukselommen. "Dagen i dag har jeg drømt om i mange år. Nu er jeg her endelig og det føles præcis, som jeg havde forestillet mig".
Tilfældige ord: uniform, tiltrædelsestale, hjemmesygeplejerske, vagtselskab, ringvrag

Skriv kommentar

Besvarelsen Tiltrædelsestalen er publiceret 25/06-2011 11:29 af Lene Rose under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 25/06-2011 11:29
Besvarelsen er på 448 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Line Knudsen
Kære Lene Rose.
Det er en fin historie, du har skrevet. Jeg kan godt lide, at du især bruger et af de fem ord og lader det være titlen. Baggrunden og ofrene forklares godt.Jeg ville nok have valgt at holde hele historien i nutid. VH Line Knudsen.
12 år siden
12 år siden
#2 Lars Dorf Lundeman (looboo)
God historie med et flydende sprog.
En lidt morsom stavefejl møgsomme=møjsomme (møje og besvær) :-)
12 år siden
12 år siden
#3 RoseAngel
Meget velskrevet!
En mand der prøver at overbevise sig om at alt hvad han ønskede sig, er alt hvad han ønskede sig, det virker som om han rationalisere med sig selv hele vejen igennem - en blændende indsigt i en tankegang.
12 år siden
12 år siden
#4 Andrea Marquard
Der var meget som han gerne ville havde gjort for Peerson.
Det var det nok de færreste som ved. Det var jo heller ikke fordi at det var noget som de på den måde gik rundt og skiltede med. Sådan var det bare.
På ydersiden holdt de udtrykket af ikke at kunne fordrage synet af hinanden.
Men det var jo kun på et rent professionelt plan.
Han ved ikke om han skal græde eller le over det. Det helt paradoksale i at de igennem hele deres karrierer på Borgen havde været nødt til at agere fjender.
Joh joh, det var jo sandt nok at det ikke ligefrem var alt de var enige om. Det vil han være den første til at indrømme. Den gamle satan kunne have nogen besværlige holdninger kunne han.
Og dumstædig og en hidsigprop kunne han også være. Men klog nok og med hjertet på det rette sted, ingen tvivl om det. Det kan han om nogen skrive under på.
Man kunne debattere med Peerson og han ville blive så hidsig at han ville gå i vrede. Smække med døren og det hele. Men han ville komme tilbage og selvom han aldrig indrømmede det, ikke ville drømme om det, så ville han havde revidere sine holdninger. Vreden, det var såmænd bare noget han skulle igennem for at komme uden om stædigheden.
Hvis pressen bare havde vidst hvilken respekt og anseelse, usagt som den nu var, der havde været dem imellem, ja så havde det nok sat helt andre overskrifter. Ikke noget der var særligt godt når man står på to så forskellige sider af dansk politik.
Det ville havde skabt blod i vandene.
Især nu, her efter sagen.
"Ghetto i oprør over gaslækage.", sådan havde overskriften lydt.
Det havde jo som sådan ikke haft noget at gøre med Peerson, ikke på sådan et personligt plan.
Det havde været noget med en lækage på en gasledning i Gellerupparken, ikke noget farligt som sådan, men nok til at gøre beboerne urolige. Det var mere da det blev kendt at selv hvis beredskabsstyrelsen havde været nødt til det, så ville de ikke havde kunnet immobiliserer en evakuering. Skylden blev hæftet på Peerson, der som Århus forhenværende borgmester havde fået et lovforslag om flere midler til beredskabsstyrken sløjfet i andenbehandlingen.
Det fik lavinen til at rulle. Detaljer kom frem om et ubetalt studielån og en familierejse under et stortopmøde. Alt Peerson kunne gøre var at udråbe det hele som en, stor skipperløgn, hvilket det til dels også var, men på det tidspunkt havde sagen vokset sig for stor.
Han blev nødt til at trække sig fra Borgen.
Der var intet han kunne gøre for at hjælpe.
Folk skulle bare havde vidst.
12 år siden