Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Ka' De se den holder ulovligt!" hoverede gamle fru. Bertelsen. Den kalkunagtige dobbelthage blævrede lystigt ved hver mundbevægelse. ”Den skal væk!”
"Jeg er ikke helt sikker på hvordan færdselsreglerne er for sådan en?" Det var længe siden de små tandhjul havde været på så meget overarbejde. Da han sagde sit job hos vagtselskabet i storbyen op og var blevet landbetjent, havde det været for at få en roligere livsstil. Problemet foran ham satte i midlertidig en kæp i hjulet for den plan.
"Nå?" Fru. Bertelsen løftede de lange, buskede øjenbryn. Hver rynke ventede spændt på en smule handlekraft fra betjentens side.
"Em... Jeg er slet ikke sikker på politiet har udstyr til bortskaffelse af den slags... fartøj."
"Hmpf!" udstødte den gamle dame spidst. "Med alle de skattepenge man betaler, kan man vel forvente I har udstyret i orden!"
"Jeg kunne tilkalde en tjenestevogn til?" forslog overbetjenten i al sin hjælpeløshed.
"Så vi kan have to idioter til at stå og glo på problemet?"
"Tre," rettede betjenten hende.
Den gamle dame sendte ham et morderisk blik.
"Selvfølgelig… to," rettede betjenten ind. "Jeg og kollegaen kunne måske starte et overraskelsesangreb på den? Men så er det nok bedst De evakueres først fru. Bertelsen."
"Jeg er ligeglad med hvad De gør! Bare de får den tingest ud af mine præmiekålhoveder!"
Overbetjenten sukkede dybt. Måske skulle man bare gå hen og banke på fartøjet? Hvad end der var derinde, kunne næppe være værre end det, der var herude.
Betjenten placerede sin kasket på hovedet og tog en dyb indånding, inden han resolut marcherede gennem de prisbelønnede grønsager, (med en hvis forsigtighed, naturligvis), og foldede næven til angreb på, hvad han formodede, måtte være faretøjets dør. Men inden han fik chancen for at føre sit gøremål ud i livet, begyndte tingesten at brumme som en gammel folkevognsmotor med bronkitis. Overbetjenten greb flugten og hev den fægtende fru. Bertelsen med sig over bag rabarberne. Han kastede dem ned i mudderet, uden at lade sig distrahere af den gamle dames pryglen med stokken.
Ufoen i fru. Bertelsens baghave lettede elegant fra jorden og forsvandt ud i det fjerne. En gusten sydøstenvind blæste hylende ind over grønsagshaven, der nu stort set kun var et smattede huld i jorden.
Fru. Bertelsen rejste sig fra mudderet og rakte truende sin stok i vejret, i den retning ufoen var forsvundet.
”Flugtbilist!” rasede hun. ”Fik de nummerpladen?” spurgte hun henvendt til betjenten, men han rystede bare på hovedet. Ingen på stationen måtte nogensinde høre om det her. En ting var at skulle forklare en ufo der var der, en anden, at skulle forklare en ufo der ikke var der.
Tilfældige ord: sydøstenvind, overraskelsesangreb, tjenestevogn, vagtselskab, evakuering

Skriv kommentar

Besvarelsen Fru. Bertelsens præmiegrønsager er publiceret 25/06-2011 22:13 af Tina Christensen (Merridith) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 25/06-2011 22:13
Besvarelsen er på 438 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Astrid Harboe (bette o)
Hej
Skide genial tekst! Kan kun anbefale den til andre.
Fru Bertelsen er den gamle sure dame vi alle kender og elsker og den stakkels landbetjent er også et kendt ansigt. Ufo tvisten er genial og replikkerne er velskrevne og realistiske i sin forstand - bortset fra at de snakker om en UFO. Skide godt.
Elsker den her replik:
"Fik de nummerpladen?" - Kan høre alle gamle damer jeg kender i den :)

Tak for en god læseoplevelse!

Astrid
9 år siden
9 år siden
#2 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Ha, ha - jeg kan godt lide dine tillægsord.
De giver historien et humoristisk tilsnit.

brumme som en gammel folkevognsmotor med bronkitis Det kan da kun få en til at smile.

Derimod virker sætningen "Hver rynke ventede spændt på en " en smule underlig. Det havde været mere passende, og det havde også passet bedre i din sprogbrug at skrive eks. "Hver eneste rynke dirrede i spændt forventning", men det er jo blot småting.

God historie
9 år siden
9 år siden
#3 Lau Wind
Du fanger mig med din tekster og dine tillægsord som bronkitis og prygl med stokken.

Det eneste, der springer mig lidt i øjnene for at gøre betjenten troværdig er forslog overbetjenten i al sin hjælpeløshed ville være bedre med "retorisk" eller "sig selv"

Men du skriver med en legende lethed og særninger flyder flot derudaf. Minder mig lidt om en tidlig Bjarne Reuter. Giver virkelig lyst til at læse mere af samme forfatter :-)
9 år siden
9 år siden
#4 Karl Fr. Nielsen (Andrew)
Hydr hydr, den var bare god, meget morsom og med en yderst overraskende pointe.

Med venlig hilsesn
Karl Fr. Nielsen
9 år siden