Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hvad lavede hun, hvor længe havde hun stået der, hvorfor var det lige hun stod der? Hun stod der og bare kiggede ud i luften, uden en eneste tanke i luften, ud over "hvor ser han dog dejlig ud" han var lige kørt forbi, og hendes verden var gået i stå. Han var helt perfekt med sit sorte hår, nødebrune hud og endelig hans mørke øjne, som var så mørke og dybe at man helt forsvandt ind i dem. Han var lige begyndt på skolen og hun var vist alerede helt væk i ham. Nu havde hun set ham fem gange, men hver eneste gang var hun faldet i staver og bare kigget på ham uden at gå hen til ham, sådan havde hun stået indtil han var væk. Nu skulle det være, hun ville tage sig sammen til at gå over og tale med ham. "H-h-h-hej" Fik hun fremstamet. "Hej" sagde han og kiggede på hende med de der dejlige mørke øjne. Hun var lige ved at besvime, hun var både varm og kold samtidigt og hendes hjerte slog så kraftigt at han måtte kunne høre det, måske kunne han virkelig høre det for han grinte lidt "hehehe har du ikke lyst til at snakke hos mig istedet, det er ret koldt" Det var ret koldt så hun sagde ja og de cyklede hjem til ham. De sad på hans seng og snakkede, sådan bare om skolen og sådan nogen ligegyldige ting. Pludselig lænede han sig frem over og kyssede hende et langt og varmt kys. "Undskyld" sagde han og lød helt forlegen, "men du er så dejlig, jeg MÅTTE bare prøve" Mit hjerte slog hurtigere og hurtigere og jeg lænede mig frem og kyssede ham, "Undskyld men det MÅTTE jeg også lige prøve" Vi grinede lidt og kiggede længe på hinanden. "Du er så sød" sagde han,"og jeg har set dig stå og kigge på mig....." Jeg kunne mærke jeg blev helt rød i hovedet. "Det okay" sagde han, og kyssede mig igen,"Du ved det ikke, men jeg har også kigget på dig" Forundret og glad smilte jeg til ham "J-j-j-jeg, tror jeg elsker dig" Jeg kærtegnede hans kind, jeg elsker også dig, vi lå længe og bare kiggede på hinanden og kyssede.

Skriv kommentar

Besvarelsen Følelsen: kærlighed er publiceret 07/09-2011 13:29 af Lille-nybegynder under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 07/09-2011 13:29
Besvarelsen er på 377 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Rene Kier (kier)
Hej Lillenybegynder.

Fin lille beskrivelse af forelskelsens magt, og den underlige frygt der følger med. Du har godt fat i beskrivelsen af følelserne....pas på med sproget. Det flyder meget godt, men der er lange sætninger, som ikke giver læseren pauser. Del sætninger op, omformuler eventuelt og skab kortere sætninger med punktum.
Du starter med en tredje-persons beskrivelse og slutter i jeg-form. Det kan let forvirre....
Men du har sproget og et godt flow.
Bliv endelig ved!
12 år siden
12 år siden
#2 Anna Caroline
Hej Lille-nybegynder

Det er en rigtig god lille historie. Det kunne være mega fedt, hvis du brugte korte sætninger især til sidst, hvor de sidder hjemme hos ham. Det vil gøre læseren mere opmærksom og det vil gøre det mere spændende, og man vil lettere kunne mærke hendes følelser.

Prøv at beskrive noget mere, fx. stemningen hjemme hos ham. Det gør det nemmere for læseren at leve sig ind i stemningen.
12 år siden