Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

2009

Har du været der før?

Der hvor det bider, hvor du har en oplevelse af kulde der skærer, flænser og river.
Kulden afløses af en varme. Helvedes døre åbnes og du brænder. Du skriger og dine øjne maser sig frem og det føles kortvarigt som om at de presses ud af deres huler. Ingen hører skriget, for du holder det inde i dig selv. Dér fader det ud til en lang vedvarende tone, klinger ud og sætter sig som permanent hovedpine.
.
Rytme. Hjertet banker, og det mærkes. Du er i en boble fyldt med vand, der forvrænger lyde. Fremmedgør omgivelser og skaber monstre ud af normaliteten.
Total isolation er en konsekvens.

Omkring dig er alt som før. Der er bare længere vej til det. Distancer der skal tilbagelægges. Skridt på veje du før betrådte med lethed. Nu er de uoverstigelige forhindringer.
Du ved det jo godt. Ved at boblen er kunstig. Skal brydes. Men den dør, der fører tilbage er lukket. Lyset er slukket og vejen er gemt i viljens labyrint.


Postbuddet er farlig. Han står på lur. Vil vide hvorfor du er hjemme. Købmanden kan se det på dig. Naboen lurer. Alle snakker. Du hører intet af det, men du afspiller hele deres dialog. Der hvor ingen kan hører den.

Gå i gang, kom i gang. Rejs dig op. Mand dig op. Get a job!

Men først en lur. Først skal der tænkes. Sættes i system. organiseres. self-coaching. Du udfører hvert et trin, tager skridt, handler og reagerer. Men du sidder stadig ned.

I morgen tager du fat. I morgen bliver dagen, hvor spejlet viser, alt hvad det afspejlede før.

Mathed overtager gode intentioner. Du må hvile. Har ret til hvile og benytter den ret. Og dommen er dårlig samvittighed. Boblen fyldes af vand. Du er i din cirkel.

Cirklen.

Rolig min ven.
To piller hjælper

To piller. Hver dag. Kurerer alt.

Ordner dig.

2011

Er du her igen? Hvad siger du? abstinenser, bivirkninger, kulde, hedeslag søvnløshed.
Men du er jo kureret.
Rolig min ven.
Hjælpen er på vej. Det er helt normalt.

Du skal bare på afvænning.

Skriv kommentar

Besvarelsen Cirkler er publiceret 08/09-2011 16:54 af Rene Kier (kier) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 08/09-2011 16:54
Besvarelsen er på 350 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Lau Wind
Historien forvirrer mig lidt, men det er måske et god ting. Mange af dine sætninger skal faktisk læses flere gange og ved postbudet giver 1. del rigtig meget mening og billeder kommer klart frem.

Du tegner et flot stemnings- og følelsesbillede af den, måske, overdrevne selvparanoia, man kan blive ramt af, når man lander i den situation.

Alt i alt en fed historie.

Lau
8 år siden
8 år siden
#2 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Spændende historie der på mange måder beskriver en håbløs situation.
Mellem linierne kan man også tyde, at det kun er håbløst, fordi personen (hvem det end måtte være) selv finder det håbløst. Din fortælling kan fortolkes på fantastisk mange måder, og blandingen imellem digt og novelle syntes jeg er godt ramt.
Starten er måske lige lovlig bombastisk og tillægsordene lige en tand for kraftige, men jeg det er sikkert et bevidst valg.
8 år siden