Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Du skulle aldrig have sagt ja til den udfordring" sagde hjemmesygeplejersken "Du ville aldrig nogensinde have kunne klare det, du må bare indse de det er og bliver et ringvrag".
Jeg så op. "Det var sødt sagt". Jeg tog lagde de kolde bønner fra mig og fandt en skål vaniljeis fra fryseren, det var det eneste der kunne hjælpe efter en hård kamp.

Jeg gik langsomt hen til det store vindue. #Hvor gad jeg godt komme ud igen, bare sådan lidt!# tænkte jeg. Jeg tog stille fat i håndtaget og åbnede stille og roligt vinduet. Jeg burde ikke gøre det her, men det er sådan en smuk solnedgang og den må jeg ikke gå glip af. Erna - hjemmesygeplejersken gik stadig rundt inde i stuen, når hun engang fandt ud af jeg stod her ville hun flippe fuldstændig ud.
Jeg kunne mærke den blide sydøstenvind i mit ansigt. Det var en skøn følelse. >BANG< Jeg vendte mig om. Erna var selvfølelig gået ind i brandslangen igen!! "Hvorfor skulle du også lige bo på en gammel brandstation??" råbte hun. Jeg gad ikke at svare. Denne her samtale havde vi haft 1000 vis af gange før - det var ikke min skyld at jeg var SÅ tæt knyttet til denne her brandstation der blev lukket ned for flere år siden. Jeg gik hen til vinduet igen, kiggede en sidste gang ud af det og lukkede det.

Nu var det snart tid. Tid til.... hvad som helst. Den sidste boksekamp havde slået mig helt ud.
Erna ville om lidt hjælpe mig ned at trapperne, ud i bilen og køre mig hen til det pokkers sygehus.
Måske ville det her være det sidste jeg så? #Nyd det# tænkte jeg, #nyd det#.
Jeg ved ikke hvor lang tid jeg stod der men nu hørtes de 7 ord jeg frygtede mest lige nu: "Kom, vi skal ud i bilen nu!". Jeg åbnede mine øjne og kiggede på hende. Jeg tod en dyb indånding og gik stille hen til døren. Erna stod og holdte døren for mig.
Lige da jeg skulle til at gå ud, vendte jeg mig om og kiggede rundt i den forladte "stue" med de rødemøbler, hen i det grønne køkken og hen af de 2 brune døre henne bag ved sofaen.
"Farvel" hviskede jeg og lukkede døren bag mig.
Tilfældige ord: sydøstenvind, hjemmesygeplejerske, vaniljeis, ringvrag, brandslange

Skriv kommentar

Besvarelsen Den sidste stund er publiceret 08/09-2011 20:41 af Caroline Kamper (C.sKamper) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 08/09-2011 20:41
Besvarelsen er på 387 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Astrid Harboe (bette o)
Hej,
God fantasi, det skal du have. Syns ideen med at bo på en brandstation er meget sjov...
Men men men, du mangler meget sprogligt, desværre:
rødemøbler (to ord istedet for et)
Jeg tog lagde de kolde bønner

Derudover starter du mange af dine sætninger med, jeg - prøv at mikse det lidt.
Jeg har to råd:
1. Skriv om noget du kender, noget indenfor din egen aldergruppe - det bliver mere levende og mere spændende læsning, og du vil sikkert opleve det bliver lettere at skrive også.
2. Læs en kæmpe masse godt og blandet - alle de bøger du kan komme på. Så får du et større ordforråd at trække på

Held og lykke :)

Astrid
12 år siden
12 år siden
#2 Cecilie Knudsen (Culle)
Du har ikke helt styr på tiderne i din historie og det bliver meget rodet. Derudover forstyrres jeg af at du bruger # til at markere en sætning og ikke ". Det korrekte er ". Ellers har du meget fin fantasi og at du i en alder af tolv kan stykke det sammen tyder kun på at du, med lidt øvelse, kan blive meget dygtigt :-)

MVH. Cecilie
12 år siden