Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg kiggede efter ham, det var på omkring dette tidspunkt, han plejede at komme. Han plejede at stryge over himlen som en raket. Jeg betragtede himlen, holdt vejret i spænding. Vinduet var som et spejl, et spejlbillede fra en anden og bedre verden,en verden hvor vi kunne være sammen.
Jeg satte mig, knugede desperat hans kaktus i hånden. Blodet dryppede, men jeg ænsede ikke andet end himlen. Jeg dvælede ved vores minder, ham og mig. Åh, hvor havde vi mange minder, så mange gode minder. Jeg elskede ham, mit stjerneskud.
Hans lys plejede at redde mig, holde om mig og aldrig give slip. Jeg forsvandt ind i minderne, lænede mig tilbage i deres arme. Et vindpust kærtegnede min kind, men slukkede kort efter stearinlyset. Jeg gik i panik, og blev brat revet ud af min perfekte drømmeverden.
Lyset måtte ikke gå ud. Alle mine tanker forsvandt, og det eneste jeg havde i hovedet var lyset. Mine svedige hænder fumlede med tændstikkerne. Jeg pev ynkeligt, det her måtte ikke ske.
Endelig tog ilden fat, og jeg fik tændt lyset.
Stadig desperat åndede jeg langsomt ud, og satte mig igen, nu med lukkede øjne. Hvis bare han dog snart ville komme! Mit stjerneskud, mit lys! Han skinnede altid som en sol, og hans blå øjne oplyste natten. Jeg vidste, at han var den eneste, der kunne fremkalde mit smil... Noget ikke engang jeg, var i stand til længere.
"Kom nu, kom nu", hulkede jeg ynkeligt og begravede mit triste ansigt i hænderne.
Han kom ikke, mit stjerneskud. Jeg ventede på ham hele aftenen, selv da lyset kom, blev jeg siddende...
Jeg ventede i evigheder, nat efter nat, men min elskede forblev et minde.
Idag ved jeg ikke, om vores minder var en drøm, en drøm opfundet af mit sygelige sind. Et mareridt, alt det jeg længes efter, både dengang og nu.
En vidunderlig drøm som aldrig vil se virkelighedens lys!
Tilfældige ord: stearinlys, spejl, kaktus, stjerneskud, raket

Skriv kommentar

Besvarelsen Mit stjerneskud er publiceret 25/09-2011 08:53 af Darkness under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 25/09-2011 08:53
Besvarelsen er på 319 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Sofie Hvemon (Sofie1997)
Smukt! Du skriver rigtig godt med en masse metaforer og flot beskrevne sidsstemninger! Jeg kan virkelig godt lide dit sprog, og dine "inspirations-ord" passer fint ind i teksten. - Imponerende at du kunne få "kaktus" ind i teksten! :-) Fem stjerner! :)
9 år siden
9 år siden
#2 Darkness
Tak for kommentaren.. Jeg er glad for at du kunne lide den!
9 år siden
9 år siden
#3 BoboSmileys
Aw, en vildt sød kærlighedshistorie!
Elsker dine historier..

Smiley
9 år siden
9 år siden
#4 Martin Købke (PaRaLiZeR)
hold da... wow... rebecca! eller.... dead on mener jeg.. gåsehud puha...
9 år siden
9 år siden
#5 Darkness
Tak for kommentaren - er glad for, at du gav dig tid til at læse den.. :)
9 år siden