Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg sad i en mudderpøl, bogstaveligt talt, og den brune, klæbrige masse, klistrede sig til mine ben. Mudderet havde gennemblødt mine bukser, livet kunne ikke være bedre. Mudderet mindede mig faktisk om is, jeg elskede is, vaniljeis, men det var før...
Jeg bøjede hovedet, og tårer oversvømmede mine øjne. Før i tiden var jeg bange for at græde, jeg troede at mine øjne ville drukne og dø, og hvem ønsker at dø?
Var det hele bare gået bedre. Jeg hadede ham, han ødelagde mig. Minderne var alt for frygtelige, men jeg måtte gennemgå dem, hver gang jeg lukkede øjnene. Det var alt sammen for frygteligt.
Jeg kiggede på mine hænder, de var mudrede, brune.. Hvorfor mig? Det var først nu, at jeg lod dem flyde, tårerne, de løb som vandet fra en vandhane. Hvorfor mig? Det var det samme spørgsmål, som havde hjemsøgt mig, siden han første gang rørte ved mig.
Sydøstenvinden kærtegnede min kind, og hviskede for en stund minderne væk, men tårerne løb fortsat.. Det var som om strømmen aldrig stoppede, sådan var det sket mange gange før denne, jeg græd mig selv i søvn forskellige steder, som en hvileløs sjæl havde jeg intet hjem!
Han havde altid kaldt mig iscenesætter. Hele dit liv er en løgn, sagde han, alt var en løgn. Hmpff! Nu havde han da i det mindste ret.
Jeg lagde mig ned, træt af alt, træt af livet...Jeg lo. Livet er grotesk ikke? Hvad er meningen med det? Man kan lige så godt ligge sig og dø.
Mit liv var gået for hurtigt, og nu var jeg fanget i en fartfælde. Mit foto havde for evigt indprentet sig i livets scrapbog..
Jeg ænsede ingenting, ikke mudderet, ikke mit gennemblødte tøj, ikke mit klamme og fedtede hår eller mine svedige armhuler. Nu vil jeg dø, tænkte jeg. Og det gjorde jeg.....
Tilfældige ord: fartfælde, mudderpøl, vaniljeis, iscenesætter, sydøstenvind

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvorfor leve, når man kan dø? er publiceret 04/10-2011 20:17 af Darkness under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 04/10-2011 20:17
Besvarelsen er på 307 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Lars Dorf Lundeman (looboo)
En underlig historie.
Måske 300 ord bare er for lidt når en historie skal fyldes med SÅ stærke følelser.
Et par af de fem ord virkede en lille smule kunstigt anbragt.
Ellers velskreven historie.
12 år siden
12 år siden
#2 Darkness
Tak for kommentaren, vil tage det til efterretning!
12 år siden
12 år siden
#3 Lau Wind
En god historie - eneste ord af de fem, der falder mig udenfor er sydøstenvinden.

Historien skulle læses 2 gange, og det er for mig en god historie, der kræver det :-)

Lau Wind
12 år siden
12 år siden
#4 Darkness
Tak for kommentaren! Havde også svært ved at få ordene til at passe ind.

Darkness
12 år siden
12 år siden
#5 BoboSmileys
Kan rigtig godt lide den, blandt andet fordi man ikke helt forstod den..

Smiley
12 år siden