Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Du er en ild der brænder, det der får mit hjerte til at slå - men du er også en kløe på ryggen, lige der, hvor jeg ikke kan nå. Du får min verden til at dreje rundt, men du kan også sætte den totalt i stå.
Kvinde, du er enestående, men én i mængden.
Jeg er alfahan, jeg giver ikke efter for dine brokkerier, du kan holde din kæft og gøre hvad der bliver sagt. Du pisser mig af, når du ikke bare kan lukke røven, og få gjort lejligheden ren.
Men inderst inde er jeg en romantiker. Jeg vil lave din livret til dig, dække bordet med roser og lys, kysse og kærtegne dig natten lang. Jeg vil gøre for dig, hvad dit hjerte begærer.
Du giver mig gåsehud med dine drømme og ideer - hvornår vokser du op, og ser den virkelige verden? Åbn øjnene, for helvede. Dine drømme burde være, at vi to kan lave en lille familie, som du skal gå hjemme og tage dig af. 
Jeg ønsker, at du skal bære mine børn, du, Og ingen anden.
Jeg vil leve med dig resten af mit liv, du skal føde mine børn og bære min ring om din finger. Aldrig har nogen vækt de følelser i mit underliv som du har. Du kan få ham på vagt med det samme, bare ved tanken om dig.
Du gør mig vanvittig, når jeg ser på dig med andre - du er min, og ingen andens. Jeg kan blive så rasende, at alting koger indeni. Du skal ikke have noget med de andre fyre at gøre, når du har mig, forstår du ikke det. Du burde blive hjemme, og tilfredsstille mine behov, ikke tage i byen og tænde mænd du ikke aner hvem er. De begærer dig, og det skal de fucking ikke. Du skal være fræk for mine øjne, ikke deres!
Du er så smuk, lidenskabelig, vanvittig og drømmende. Jeg drømmer om dig dag og nat, og det driver mig til vanvid.

Du er min ild, min klippe, min sjæleven - og du gør mig til et fucking bløddyr.

Skriv kommentar

Besvarelsen Du er min ikd er publiceret 18/10-2011 00:55 af MaleneS under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 18/10-2011 00:55
Besvarelsen er på 353 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 MaleneS
Øv, der skulle stå "ild". Nu må jeg ikke rette det.
8 år siden
8 år siden
#2 stifte
Hej Malene. Rigtig godt: alfahannen der bliver til et bløddyr! Kan godt genkende visse følelser som mand i din hp. Lidenskaben og kærligheden er så stærk så man kan blive bange for at miste den udkårne. Spændende vinkel med en jeg-fortæller, den glipper dog et enkelt sted: du kan få ham på vagt med det samme bare ved tanken om dig. Du kan få mig på vagt...

Ellers super, glæder mig til at læse mere af dig.

Venlig hilsen Stifte
8 år siden
8 år siden
#3 MaleneS
Hej Stifte!

Den er skam helt med vilje - det er "ham" hun får på vagt. Altså lille-alfa, down below :)
Den er ment som en forlængelse af denne: "Aldrig har nogen vækt de følelser i mit _underliv_ som du har".

Jeg er glad for, at du kan lide min tekst!

Mange hilsner,
Malene.
8 år siden
8 år siden
#4 Michael Church (Michael Kirkegaard)
Hej Malene..

Jeg læste den én gang...og tænkte, hva faen sker der her...
En gang mere...hvad pokker er det Malene har gang i her.

Kopierede teksten, satte den ind i worddokument og printede den ud.
Nu har jeg læst den 2 gange mere og nu ved jeg hvad det er du vil..

Du vil pisse mig af! og det lykkedes!
Denne HP starter med at udråbe sig selv som alfahan...det er min erfaring, at dem der siger de er helte sjældent er det. Denne HP fremstilles som et kæmpe fjols, jaloux, halvdum, besiddende. Med det mest irritende fyldord, lige efter "lissom", bliver der brugt "fucking", som i den grad forstyrrer læsningen og ødelægger min evne til at se hvorfor denne tilsyneladende totale imbecil overhovedet kan tænke to tanker.
Du starter fantastisk Du er en ild der brænder, det der får mit hjerte til at slå - men du er også en kløe på ryggen, lige der, hvor jeg ikke kan nå. Du får min verden til at dreje rundt, men du kan også sætte den totalt i stå. Det er sgu rigtig godt, og du skulle være stoppet der.

Flere steder udråber denne alfahan sin udkårne til en flirtede, næsten utro skank...Det er i stærk strid med virkeligheden, for en alfahan føler sig ikke kuet, men tager kampen op med de andre bejlere til hans domæne. Stadig skal vi huske på at han også er et bløddyr. Tjoeh...når jeg læser teksten, tænker jeg at denne mand er syg og hans besiddertrang og jalousi er overbeskrevet..overdrevet så meget at man får et klart forkert indtryk.
Ingen alfahanner skriger deres jalousi så højt og så barnligt, de agerer...
Kvinde, du er enestående, men én i mængden. Den sætning er nok den der får mig helt op i det røde felt..Jeg elsker min kæreste og hun er enestående...ikke én i mængden!
Her afslører forfatteren, i min optik, mangel på forståelse for den mandlige tankegang og en fordom luftes.

Igennem teksten bruges der stærke sætninger, angiveligt sagt af en "stærk" mand...Kvinde, kend din plads..kvinde, du tænder kun på mig, Kvinde, bol mig.
Jeg tænker...tilbagestående mand, eller måske en postordre-brud...jep, der luftede jeg en fordom.

Denne mand skal, går jeg ud fra, fremstilles håbløst forelsket, så ligemeget hvad hun gør, så vil han i virkeligheden rette ind.
Det er også det der skinner igennem...altså at budskabet er: Ligemeget hvor alfahannet du er, så skal der bare lidt kærlighed til at ændre på det.

Jeg savner et ord!

Elske.


Tilsidst, ideen er god og der skal roser din vej for at kaste dig over et emne som er lidt farligt :-)
Kan du fortsætte denne vej, men med mere ro på, så bliver det rigtig spændende, at se hvad der kommer fra dig fremover.

Michael
8 år siden