Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Torden buldre over havet som rejser sig og viser tænder, truer med at sænke skibet, larmen slår ind over hende og tager pusten fra hende. Måske er det ikke torden. Måske er det tusind panikslagne heste, hvis tunge hove slår mod jorden og truer med at trampe hende ned. Måske er det lyden af lyden af vingeslag, glubske gribbe der ikke engang vil vente til hun er helt død før de begynder deres længe ventede måltid.

Hun slår øjnene op og lader bifaldet skylle ind over sig. Det er bare et bifald, det er ikke torden. Det er ikke tusind heste med tunge hove, det er et publikum. Det er ikke glubske gribbe, det er kritikere. Hun tvinger et smil over hendes stivnede ansigt og prøver på ikke at hive hendes hænder ud af det greb hendes to medskuespillere har om hendes svedige hænder, man skulle tro at hun var vant til det nu, man skulle tro hun kunne lide opmærskomheden. Hun er treogtyve år gammel og har spillet skuespil siden hun var elve.

Kritikerne kaldte hende et 'ringvrag', et udtryk ellers kun brugt om boksere der er nedslidte af deres profession, 'en skipperløgn' kaldte de hendes sidste show, en begivenhed der var blevet blæst op. Hun blev tyve og blev irrelevant, hun er ikke længere en iscenesætter, ikke længere 'varmere end en sydøstenvind'. Hun kan ikke nyde bifaldet som hun plejede da hun betød noget, nu ser hun dem for hvem de virkelig er, publikummet og kritikerne, de er alle sammen falske! Dette er ikke noget ægte bifald som hylder hende, dette er en farvel salut som ikke er mere ægte end det smil hun selv har klistret på hendes læber. Hun er ikke smuk længere, når hun ser i spejlet kan hun stadig se sit attenårige selv, så ung og beundret af alle, hendes unge selv rynker på næsen af hvad hun ser foran sig nu. Hendes grønne øjne er falmede, hendes lyse hår er mat og kedeligt, hendes læber er for tynde og hun er ligbleg.

Efter tordenen ebber ud i det fjerne, efter halvhjertede kram med hendes medskuespillere og hele teateret står tomt igen går hun ud på scenen og stirre på de mange tomme rækker. Hun har overvejet længe hvordan hun skulle få sin ungdom igen. Den ligner næsten et pyntetilbehør som hun tager den op af hendes taske, som hun stikker det kolde metal i munden tænker hun på hvordan den vil gøre hende smuk og ung igen.

Den næste dag er alle nyheds kanaler fyldt med lovprisende ord om Maria Dahl. "En ung, smuk kvinde der tog sit eget liv alt for tideligt".
Tilfældige ord: vaniljeis, skipperløgn, ringvrag, iscenesætter, sydøstenvind

Skriv kommentar

Besvarelsen Udødelig ungdom er publiceret 31/10-2011 00:15 af Malene Lund Staugaard (RoseAngel) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 31/10-2011 00:15
Besvarelsen er på 440 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 a.k.a Højriis
En sørgelig historie, der er både godt og teatralsk skrevet.

Du har fået meget ud af ordene du har brugt - Men hvor er Vaniljeisen? Ellers rigtig velskrevet, de var kun en stavefejl der sprang i mine øjne elve., som jo staves elleve.
8 år siden