Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

”Mig og min bror”. Sådan indledte jeg altid mine sætninger førhen. ”Min bror og jeg” rettede folk mig altid, men jeg var ligeglad. Det betød ikke noget. Nu siger jeg det alligevel aldrig mere. Den tid er slut.

Jeg kigger mig omkring. Kigger, uden at se. Jeg er blind. Verden eksisterer ikke længere. Tørre blade rasler hen over den nu tomme gårdsplads. Forsøger at fortælle mig noget, men hvad? Der er noget der rasler inde i mig. Noget der har revet sig løs og nu rasler hvileløst omkring inde i min krop. Måske er det en nyre, tænker jeg en dag. Men kan en nyre overhovedet rasle?

Det er efterår. Jeg fryser. Jeg kan ikke længere høre bladene. Måske er det slet ikke efterår? Jeg tænker efter. Jo, den er god nok. November. I mine minder er det altid sommer. Han kigger på mig. Store brune øjne, glitrende hav. Det var dengang det altid var sommer.

Havet. ”Mig og min bror sejlede altid…” Jeg når ikke længere i mit tankespind. Der er ikke noget ”mig og min bror”. Hav - saltvand og skumsprøjt. Vildt og frådende forsøger det at æde mig. Jeg gør ikke modstand. Der er ikke længere noget der rasler. Nu er her bare tomhed. Jeg fryser. Det runger i mig. Som et tomt rum, der mangler møblement. Som en tom kirke. Som en verden uden ”mig og min bror”. Havet. Vildt og frådende. Jeg gisper ikke engang efter den sidste luft. ”Mig og min bror” hvisker jeg til det sort-grå vand ”mig og min bror!”
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i ii i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i

Skriv kommentar

Besvarelsen Mig og min bror er publiceret 31/10-2011 22:24 af Stine Juhl (MieKristensen) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 31/10-2011 22:24
Besvarelsen er på 351 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Stine Juhl (MieKristensen)
Undskyld i'erne til sidst. Fyldepennen vil ikke lade dig poste en besvarelse på under 350 ord.
Er i tvivl om min tekst overhovedet virker og om man forstår følelsen, eller det blev lidt for abstrakt og kort.
Kommenter rigtigt gerne :D
9 år siden
9 år siden
#2 entil
Synes det beskriver alt, når jeg skriver, at jeg græd da jeg læste det.
9 år siden
9 år siden
#3 Amalie Sørensen
Jeg synes du er super god til at få afsnittene til at hænge sammen, selvom de ikke er så lange. Det ville ikke have gjort noget, hvis du havde beskrevet mere om, hvilke følelser, dette bånd til din bror, gav dig :-)

Fortsæt med det gode arbejde!


Amalie
9 år siden