Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det ruskede og regnede, vinden jagede ned gennem den lille gade. Middelmådige restauranter lå side om side, lyset stod ud i gadens mørke fra deres vinduer.

Derinde sad et par, mand og kvinde, pænt klædt, klirrende vinglas, perlende latter og glimt i øjenene. Han bød hende et glas vin mere, hun takkede ja, smilende underfundigt, gådefuldt. Han elskede det gådefulde, der var ved enhver ny kvinde, og udfordringen i at finde ud af hvad der kunne løse denne gåde. Gåden til hendes hjerte, bagefter var hun glemt, og trangen til at løse en ny gåde dukkede op. Hun bøjede hovedet og blottede derved en smuk og yndefuld nakke. I dette ubemærkede øjeblik glattede han det lille veltrimmede moustache, og slikkede sig let over læberne.

Hans nye datingprofil havde givet ham et rekordniveau af svar. Han havde lagt et billede ind, hvor han stod foran en høj bygning iført en flot uniform, det så meget maskulint ud. I dette øjeblik havde han netop fortalt sin date en mægtig skipperløgn , om hvordan han fornylig var sendt ud for vagtselskabet som bodyguard for en meget kendt person. Han havde med dramatiske effekter udpenlset, hvordan han havde brugt sin krop som et levende skjold, da der havde opstået et skuddrama, og han havde på den måde reddet sin kunde.

Hun havde set beundrende på ham, og sagt at hun var glad for at have sin helt egen personlige bodyguard, havde smilet et lille koket smil. Nu manglede bare det sidste skridt, men han var næsten sikker på, at hun snart ville være som ler i hans hænder.

" Vi skal lige igennem parken, sagde hun, så er vi ved mit hus". Hun satte farten lidt op, og han fulgte stakåndet efter med armen om hendes skulder. Det var holdt med at regne, men vinden fik stadig træerne til at ruske og bladende fejede afsted. Parken var oplyst af enkelte lamper hist og her. Til sin ærgerelse bemærkede han hvordan vand og mudder fra stien, sprøjtede op på hans buskeben.

Pludselig stoppede hun brat op, han bøjede sig frem for at kysse hende, da mærkede han noget hårdt mod sit skridt, en isning for igennem ham.
" Denne gang er det dig der bliver narret, dit svin, hvæsede hun, tag den her for min søster".
Et brag og en ubeskrivelig smerte i mellemgulvet, idet han bøjede sig fremover fik han et hårdt slag på skulderen.

Da han lå i mudderpølen og kvabbede rundt, hørte han hende gå med klaprende hæle og en hård og skræmmende latter.
Tilfældige ord: mudderpøl, rekordniveau, vagtselskab, skipperløgn, uniform

Skriv kommentar

Besvarelsen Vellystningen er publiceret 27/11-2011 16:03 af Sophie Vogel (musvitten) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 27/11-2011 16:03
Besvarelsen er på 419 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Graziellen
Denne skriveøvelser var god at læse. Den føltes glidende uden klumper i og det er rigtigt rart og meget vigtigt for mig. Dine beskrivelser er flotte og stemningsmættede og slutningen overraskende. Indledningen var ekstra fin.

Jeg er lidt tvivl om hvad det hårde er han mærker og de klaprende hæle i mudderet har jeg svørt ved at tænke mig til. Jeg tror at det er vigtigt at du føler at du fysisk er tilstede på scenen 100%. Det kan være svært med de korte historier, for jo mere man skriver om personerne og miljøet, des mere kommer man tilstede. Jeg ser selv at jeg gennem mine korte fortællinger har lavet samme fejl.

Heldigvis var smutterne i slutningen og din evne til at skrive flydende er der ikke noget i vejen med.

Grunden til at jeg helst ikke giver stjerner, er fordi der ofte bliver givet for mange stjerner efter min mening. Så jeg føler altid at jeg trykker folk nedad. Jeg har kun givet fem stjerner een gang, men det var også en fortælling der gav mig gåsehud. Den var smuk.
12 år siden