Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

" Hvordan fanden kan han tillade sig det, den store idiot, huuuu, " Hun kastede mobilen fra sig, så den landede i sofaen og tog et ordentligt hop. " hold kæft mand den store idiot, jeg hader ham den idiot, " Som et hav i stormvejr for hun frem og tilbage i stuen, og slog sig selv i den hule hånd, mens ordene blev udtryk med stor kraft. " Hold kæft, hvor han lyver... den idiot, han tænker da kun på sig selv." Hun følte sig som en vulkan i udbrud, blodomløbet rullede rundt i årene, hendes hjerte hamrede hårdt og taktfast, frem og tilbage gik hun med hastige skridt og slog ud med armene, alt imens hun gentog sig selv som en slags mantra. " for fanden en idiot, for fanden en idiot, jeg hader ham, hader ham,".
Hun satte sig et kort øjeblik på en stol, men blev hurtigt drevet op igen, gik rundt, sagde ordene, slog i luften. Hendes tanker kredste om dette ene, denne uretfærdighed, hans løgne og bedrag der gik ud over de uskyldige børn, det var da for fanden ikke deres skyld, at de var blevet skilt, det mindste de kunne gøre nu var da at være villige til at samarbejde, og sluge nogle kameler, om så for børenes skyld. Hun måtte gøre noget, det måtte stoppes det her vanvid. Hvad skulle hun gøre.
En tanke tog fat, først ville hun skrive det hele ned som det var, derefter ville hun gå rettens vej om nødvendigt, dette måtte være nok.
Resolut tænte hun computeren, gik ind på skriveprogrammet, og begyndte at skrive som var hun besat af en djævel, der var kun dette der eksisterede lige nu. Fra en afgrund dybt i hendes sjæl strømmede disse ord frem som et vandfalds fossende vand, som ville de ingen ende tage.
Hendes blik faldt på skærmen, læste den sidste sætning hun havde skrevet, det var som et eller andet sprang i hendes bryst, og som i en krampe kæmpede gråden sig frem til den overmandende hende helt, og hun var som en majonet dukke bundet i sine følelsers vold, men samtidig var det en stor befrielse.

Skriv kommentar

Besvarelsen I følelsernes vold er publiceret 28/11-2011 19:54 af Sophie Vogel (musvitten) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 28/11-2011 19:54
Besvarelsen er på 354 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Graziellen
Du begynder godt med galskabens primitive ordforråd. Her skal en forfatter ikke væve rundt i Shakespeare`s velovervejende ytringer, som mere hører vreden til. Så du åbner din historie godt. Efter udløsning af frustrationen kommer gråden, den oprindelige følelse tilbage. Historien virker ægte.

Nu kommer jeg ind på selve de ord og vendinger der bliver brugt og ser om jeg kan komme med nogle betragtninger der, er kan være dig til gavn. Jeg ville nok ændre "Blodomløbet rullede rundt i årene" til "Blodet rullede rundt i årene".

Hele historien er skrevet i tredie person ental, men virker som om det er skrevet i jeg-form, det forvirrer lidt. Prøv at se på det.

Den sidste sætning kunne sagtens have fyldt lidt mere, så du kunne komme mere ind på forløsningen.

Hvis du er interesseret i stjerner giver jeg dem gerne senere. Jeg håber at du kigger på min "Drømmen" og vi på den måde kan bytte kommentar, her er lidt kommentarløst for øjeblikket og det er ikke særligt animerende.
12 år siden
12 år siden
#2 Graziellen
Undskyld. Jeg mener at det sidste afsnit godt kunne have fyldt lidt mere, ikke sætning.

Når jeg nu er her, vil jeg lige forklare hvorfor "hun"-formen, forvirrer mig. Hvis det er forfatterstemmen vi hører, forventer jeg lidt mere overblik i situationen og ikke hendes eget kaotiske jeg.
12 år siden