Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

" hi hi se Tanja, se denne sjove dæmning jeg har lavet ." Lene lå på knæ ved det lille vandløb, hun gravede ivrigt i mudderet, fik fat i sand fra vandløbets bund og trak det op på den lille dæmning, klappede på den med begge hænder, så dæmningen blev mere og mere fast. Tanja kom hen og hjalp til, og da de nu var 2 til dette arbejde, tog dæmningen hurtigt sin færdige form, og stod som en stærk fæstning i vandløbet. De 2 piger så tilfredse på resultatet af deres arbejde, dæmningen stoppede vandet og nu stod det højere og højere i det lille aflukke, snart ville det flyde udenom på nye veje.
" Kom vi laver en ny vej her, også måske et vandfald ovre ved stenen," Tanja var allerede begyndt at udgrave en ny lille rille i sandet, hun havde fundet en pind, som hun brugte til graveredskab, Lene faldt straks i med graveriet, og med begge hænder tvang hun lerjorden til side, og snart begyndte et nyt lille vandløb at tage sin facon..

" Hvad fanden laver i ?" . De kiggede forskrækket op ved det bryske tonefald, og der i solens siluet stod 3 lidt større drenge, truende med armene i siden og gloede forurettede på dem. De stivnede, tog sig endelig sammen, sprang op og rykkede tilbage.
" I har ødelagt det hele ", Erik den ældste gik truende et skridt hen imod dem, " det er vores vandløb."
" nej, nej vi har bare lavet det fint," forsøgte Tanja, mens de begge rykkede længere tilbage i takt med at drengene rykkede frem.
" k k kom," stammede Lene, og rykkede Tanja i ærmet, " vi løber,"
På sekundet satte de i løb og løb som var det for livet, hen ad grusvejen, væk, væk , væk.
De kunne høre at drengene var lige i hælene på dem.
Angsten hamrede i deres bryst, uvisheden om hvad der ville ske hvis de blev fanget, eller rettere visheden, de havde begge hørt om disse drenge, og var angste for de bank der ventede dem. Væk, væk. løb de, de kom ud af byen, var på vej ud af en lang grusvej med skov til begge sider. Men de kunne ikke blive ved med at holde stand, drengene var både større og stærkere. De stoppede forpustede op, Lene var begyndt at græde.
De stod der overfor hinanden drengene og de. Drengene stadig truende.

" Hvad sker der her," Det var Thomas, der kom cyklende. Den ene af drengenes storebror. Drengene kiggede forlegne på ham, Lene og Tanja stod begge og græd nu.
" Kan I ikke se de græder, kan I så lade dem være, hvad tror I ikke de vil sige til deres forældre, smut med jer, "

Lettelsen stod ud af Lene og Tanja, reddet i sidste sekund.

Skriv kommentar

Besvarelsen Reddet er publiceret 30/11-2011 19:32 af Sophie Vogel (musvitten) under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 30/11-2011 19:32
Besvarelsen er på 459 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Graziellen
Det lyder virkelig som en historie du selv har oplevet. Du starter rigtig godt med deres mudder-vandleg. Jeg føler mig meget tilstede.

Så kommer drengene truende og gør krav på vandløbet, det er deres, siger de. De er store og lidt berygtede får vi som læsere at vide og pigerne flygter men bliver indhentet. Her dirrer spændingen lidt og ind fra sidelinien kommer den fornuftige og empatiske storebror og redder dem.

Jeg kunne godt lide den lidt dirrerende spænding for helten kommer på banen. Sker der noget eller sker der ikke noget!

Nogle har anbefalet mig at sætte tale på en sætning for sig selv. Ikke alle gør det i bøger, men mange gør. Jeg gør det ved flere skift og meget tale.

Måske også lidt for mange væk´kere
12 år siden
3 år siden
#2 Rudi Kouring (Ruheko)
En meget sød og genkendelig barndomserindring. Bringer minder frem, hér var det bare tre drenge mod to piger i en nørrebrosk baggård ????
Du har en charmerende fortællerteknik. Keep it up ????
3 år siden
3 år siden
#3 Marianne Maria Marie Toft
Hvor ville jeg ønske, du havde beskrevet hendes fnis i starten og ikke skrevet Hi Hi. Det havde givet mere dybde til din fortælling. Lydord i latter, skal efter min mening, ikke anvendes når der skrives historier, men forklares og mærkes i beskrivelser.

Så ville det da også være dejligt, hvis dit 2-tal blev skrevet med bogstaver, som man gør med alle tal under 10.

En ekstra gennemlæsning ville heller ikke gøre noget (No worries, jeg er en idiot til det selv. Og man er så god til at se sig blindt på noget man lige har siddet og skrevet) men en sætning som denne, er lidt øv for kontekst, fordi der måske mangler noget eller sætningsopbyggelsen ikke er i orden. "De 2 piger så tilfredse på resultatet af deres arbejde, dæmningen stoppede vandet og nu stod det højere og højere i det lille aflukke, snart ville det flyde udenom på nye veje. "

Der er også noget helt grammatisk med endelserne på dine verber, måske går det for stærkt, måske er der behov for at gennemfriske grammatik. - Hvad ved jeg? Det sker, at du kommer til at skrive -ede hvor -et skulle være brugt og det er også sket, at du helt har glemt en endelse. Det hænger måske fint sammen med en manglende gennemlæsning. :-)

Noget tegnsætningskorrektur ville også være fint. Der er tit komma, hvor punktum ville være gavnligt og omvendt.

Nå det så er sagt, er det en fin fortælling om drengestreger, naive små piger og den angst vi alle kender, hvis nogle større børn er kommet efter en, fordi man er "kommet til" at gøre noget, der kunne pisse dem af. Fint flow i handlingsforløbet og god vekslen af direkte tale og skildring.
3 år siden