Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

Nina vågnede tideligt den dag. Hun smilede ned i puden.Om ganske kort tid ville hendes storebror, mor og far, komme listende ind i værelset. De ville synge fødselsdagssang for hende og hendes tvillingebror Mads. De ville komme med gaver, kakao og boller. De ville grine af Mads, fordi han som altid tog den grimme fødselsdagshat på. Deres bror ville nive Mads i armen og hive Nina i håret. Deres forældrer ville bede ham undskylde og sætte sig på kontorstolene, mens broderen ville overtage halvdelen af Ninas seng. Mor ville dele gaverne ud og smile forventningsfuldt når de pakkede ud. Alt dette var et ritual. Nina var utålmodig ,og Mads ville være flabet, når hun vækkede ham. Sådan var det, og sådan ville det altid være.

Nina stirrede på Mads' vækkeur. Sekundviseren tikkede uendeligt langsomt. Mads åndede ind og ud. Nina ragte armen ud efter en bog, men var ikke i humør til at læse. Mads snorkede vidre.
- Mads?
- Mor, det er lørdag.
Han var tydeligvis ikke rigtig vågen. Han lå på maven med åben mund. Rundt om hans seng var der mere rodet end i deres storebrors værelse.
- Mads. Dit forbandede rodehovede. Vågn SÅ op!
- Hva? Nina hvorfor vækker du mig? Det lørdag.
- Det er den 20....
- Og?
- Den 20 September.
Han spærrede øjnene op. Med åben mund og polypper på størrelse med en kassevogn, stirrede han på hende.
- Allerede?
- Ja. Og de kan være her når som helst.
- Aha. Og du vækker mig fordi?
Nina sukkede. Og den dreng skulle arve familiefirmaet? Vor Herre bevares.
- Din klovn.
Mere var der ikke at sige om den sag. Nina satte sig i Mads' seng.
- Skrub ud af min seng. Din fredsforstyrrer.
Nina grinede og kastede en bamse efter ham.
- Hold mund. Snorker.
Tilfældige ord: familiefirma, rodehoved, tvillingebror

Skriv kommentar

Besvarelsen Godmorgen er publiceret 16/12-2011 23:36 af Lille Frikke under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 16/12-2011 23:36
Besvarelsen er på 305 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.