Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Når du kigger på hende, på den måde, begynder hendes hjerte at banke, hendes hænder bliver klamme, og hun begynder at tvivle på sig selv. Hvem var hun, og hvem er hun nu? Der var perioder i hendes liv, hvor hun faktisk kun levede i sin egen lille verden, for i den verden kunne ingen komme tæt på, og ingen kunne fortælle hende, hvad hun var. Livet, som hun kendte det, var for hårdt, at tackle, og i stedet for at gøre noget, stod hun bare og var tilskuer til hendes egen undergang. Årene på, folkeskolen, havde ændret alt, og hvad skulle der nu blive af, det sidste håb? Hun forbandede hendes eget spejl billede, for i spejlet så hun kun den tykke pige. Den dumme pige, den slemme pige, alt hvad hun så, var modbydeligt. Hun mistede tillid til de mennesker, som egentlig burde have hjulpet hende. Hun var omringet af mennesker, som allerede havde dømt hende, fra første øjekast. Denne pige, begyndte hurtigt at miste lysten til at leve, hun følte sig så lille, og utilpas. Dagene gik, og selvom hun egentlig havde sin familie, - følte hun denne tomhed inden i sig selv. Klassekammeraterne, så ned på hende og fik hende til at føle sig ussel, hendes storebror drak og tog stoffer, hendes mor var deprimeret og stresset, hendes far forstod intet. Oven i alle problemerne, kom der en nat, hvor en mand berøvede sig hendes ungdom. Han tvang hende til at elske med ham, - pigen var låst fast i en følelse af svigt. Som årene gik, søgte hun bekræftelse og anerkendelse igennem sex. Helt forskruet og ulykkelig, drak hun sine sorger væk, fandt en tilfældig fyr, og lod ham, sætte sit spor inden i hende. Men hun var ligeglad - hun havde brug for den - altså bekræftelsen. Den gav hende en kort følelse af at være noget. Hun vaklede rundt mellem himmel og helved. Senere, fik hun hjælp - men alt dette, har sat et ar i hendes lille forslået sjæl. Hendes tillid til andre, den er stadig ødelagt, og troen på at hun er værdifuld, er smidt ud. Hun kan ikke omgås andre mennesker, uden stadig at føle sig utilpas og tyk. Social angsten, bider helt ind til hendes knogler, og hver nat, kæmper hun med hendes indre dæmoner. Hun vil aldrig blive et helt og holdent, menneske igen - damen i den varme stol, kan sy så meget på hende, som damen nu synes - men fortiden, vil indhente pigen før eller siden.

Skriv kommentar

Besvarelsen At miste tillid er publiceret 20/12-2011 22:16 af MFS18 under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 20/12-2011 22:16
Besvarelsen er på 421 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 mind_of_me
Stærke følelser... Stærke ord. Bliver rørt og urolig af teksten, tænker på flere i min omgangskreds. Alle deres ubehagelige oplevelser smeltet sammen til en. Hvis dette er fra et levende menneske, du som skriver, en ven, en bekendt... jeg må fortælle dig noget, fordi dette minder mig om en tæt på mig.
Jeg holder af dig. Du er smuk, stærk, perfekt. Du ligger i mine næstetårer, jeg ønsker dig alt godt i fremtiden. Håber din sjæl bliver frelst.
8 år siden
8 år siden
#2 Michael Church (Michael Kirkegaard)
Hej

Jeg kan godt lide emnet. Mange mennesker mangler indsigt i unges liv, dog i særdeleshed drengenes.
Jeg er ingen undtagelse, men får dog ind i mellem et par glimt, dels når jeg læser noget som ovenstående, dels når min 13 årige datter skvulper over..

Historien er kendt, pigerne går med til mere end de har lyst til, for at være med i fællesskabet, blive accepteret, få følelsen af opmærksomhed, omend det kun er for et godt øjeblik. Men også fordi at mange fejlagtigt tror at drenge/mænd kun kan "indfanges" ved sex..

Jeg kan tydeligt fornemme at du skriver ud fra din egen verden og det er også fint, men eneste problem er at du skriver med en indforståethed, som er svær at gennemskue for mig, som ikke står i din situation.

Formen er meget svær at holde fokus på og jeg røg af flere gange. Mens jeg læste tænkte jeg skiftevis, "lav det som et digt!!" og " Lav en novelle!!" Altså indmellem savnede jeg rytme, andre gange indhold og virkemidler.
Du har mange ord til at beskrive HP's liv. Måske du skulle overveje at skrive den igen, men denne gang skrive det som en novelle og fortælle hele historien. Se evt. Mikala Rosenkilde's noveller for inspiration.

Jeg glæder mig meget til at se mere fra dig.

Michael
8 år siden
8 år siden
#3 MFS18
Tusinde tak begge to :) . Personen er fra det virkelig liv - og personen er jo selvfølgelig mig selv. Men jeg har det godt nu. Det er min fortid jeg beskriver, da jeg bedst kan komme ud med stærke følelser på den måde.

Tak for Kritikken Michael, den vil jeg helt sikkert overveje :)
Synes det var svært at få det hele ind, på en kort historie,
så tog, det jeg selv, synes kunne forstås, uden mere forklaring.

Du skriver; Men også fordi at mange fejlagtigt tror at drenge/mænd kun kan "indfanges" ved sex..
8 år siden
8 år siden
#4 MFS18
Ser ikke ud til det hele kom med i den første del ^ , men forsat skulle der stå, at jeg ikke rigtigt forstår om du forstår min tekst sådan, eller om det bare er generelt du mener.. Men teksten skulle helst forstås anderledes.

Mvh. Maria
8 år siden
8 år siden
#5 Kristina Tatiana
jeg genkender mig selv og min livshistorie så meget i din tekst...wauw...utrolig flot skrevet

-Kristina Tatiana
8 år siden
8 år siden
#6 Zebraffe
Jeg ser flere historier her ...

Enten er et tidligere meget usikkert individ tæt på at turde give sig i kast med livet og kærligheden igen. Selvom titlen i så fald er meget kryptisk.

Eller også er der tale om en meget usikker person, der ikke tør gå i gang med noget ... hvorefter jeg spørger; hvordan er det kommet så vidt?

Det får jeg intet svar på - ingen siger jeg skal have det skåret ud i pap, men jeg synes teksten er meget indforstået uanset valg af fortolkning.

Umiddelbart ser jeg din tekst som en synopsis til en novelle. En personkarakteristik, et meget følelsesladet menneskes vej gennem livet. Jeg vil meget gerne læse den novelle! Jeg håber du skriver den.

Pas på med hendes/sin :)

X: "stod hun bare og var tilskuer til hendes egen undergang" = sin. Der er flere af den slags, og de kan godt være lidt læseforvirrende.

Zebraffe
8 år siden
8 år siden
#7 MFS18
Teksten gør præg af en almindelig teenager , som bliver mobbet i skolen. Familien lader hende være alene og så var der jo sexovergrebet :-) . Hendes/sin . Tak for hjælpen :-D må tilstå det ikke er min stærke side! Men skal nok få det lært. Tak for respons :-)! Vil helst sikkert skrive en novelle - men umiddelbart kan jeg kun se at jeg kan det , hvis jeg har en forfatterprofil, og kan læse mig frem til at de ikke publicere flere forfatter eller tekster lige pt. :-)
8 år siden
8 år siden
#8 Miri
Jeg kan rigtig godt lide fortællestilen.
Det er et par små gramatikfejl, men ellers er den rigtig flot fortalt. Især starten synes jeg er god!

Mvh. Miri
8 år siden