Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Jeg længes efter dig, jeg længes efter den dejlige fornemmelse og ro du gav mig i maven, hver gang jeg rørte dig. Engang var du min støtte på de kolde og ensomme nætter, og jeg viste altid hvor jeg kunne finde dig. Jeg var realtisk, trods jeg tit kæmpede for dig. Jeg kunne mærke en langsom vrede, der begyndte at stige, helt inde fra min mave, og videre ud i hele kroppen, når nogen rørte dig eller ville tage dig væk fra mig. Jeg havde lyst til at slå dem. Men jeg gjorde det aldrig, for jeg viste jo godt, hvad der så ville ske. Men tanken om, at andre også kunne have glæde af dig, den gjorde ondt. Jeg prøvede at benægte at jeg havde brug for dig. Andre sagde til mig, at jeg skulle tage mig sammen. Men, de forstod ikke at du var min bedste ven, i de tider hvor jeg sad alene hjemme og græd. De forstod ikke at du havde holdt mit mod oppe, hver gang de tøvede. Jeg følte mig besat af dig, og hver gang du var væk, faldt jeg i et stort sort hul af elendighed. Jeg kunne ikke leve uden dig, trods du gjorde mig grimmere. Når du var hos mig, føltes alt så overskueligt, og skønt. Du krævede det meste af min indkomst hver måned, men hvad betød det, så længe, jeg kunne mærke din varme. Du fik mig til at gøre underlige ting, men du fik mig også til at bryde ud af den tomhed, jeg alt for længe havde sat mig i. Du var virkelig min bedste ven, når alt andet svigtede. Bare duften af dig, kunne gøre mig skør, og samtidig glad. Men nu er vi hver for sig. Og jeg savner dig. Savner din måde at berolige mig på, og mest af alt, savner jeg den måde, du gav mig liv på. Jeg har efterhånden måtte erkende, at du drev mig ud på en sti, hvor ingen kunne nå mig. Et helt fremmed sted, hvor der kun var dig og mig. Men jeg måtte indse, at jeg ikke kunne blive ved med at leve i denne drøm, for drømmen ville ikke føre mig andre sted hen, end til den bænk, der var tilbage. Og da jeg endelig forlod dig - fandt jeg virkeligheden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Besat er publiceret 22/12-2011 13:01 af MFS18 under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 22/12-2011 13:01
Besvarelsen er på 387 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 MFS18
Denne tekst skulle egentlig have været, en skjult hemmelighed. Men nu har jeg læst den igennem, rigtig meget, og er nu kommet til at tænke på, at den nok, hørte til inde under den skriveøvelse, hvor man skal skelne mellem drøm og virkelighed. Men bær over med mig :-) Jeg kan ikke flytte den nu.
12 år siden
12 år siden
#2 mind_of_me
Drømmen om en man elskede kan tolkes som stærk følelse, en drøm, realitet og en hemmelighed :-) Hemmeligheden - en aldrig glemt kærlighed, er ligeså meget hemmelighed, drøm, følelse og poesi, som meget andet. Sproget var ikke kringlet eller vildt varieret.. Men jeg kunne lide måden du beskriver en tankegang på.. Følelserne virker så ægte!
12 år siden
12 år siden
#3 MFS18
Tak for respons :) Du har ret i at det er en form for kærlighed - men selve ideen i den, var en gammel kærlighed, til en afhængighed. Jeg prøvede ihvertfald at udtrykke det, med nogen sætninger som; Du krævede min indkomst hver måned, - og jeg kunne ikke levede uden dig, "trods du gjorde mig grimmere" , også til den sidste - Men jeg måtte indse, at jeg ikke kunne blive ved med at leve i denne drøm, for drømmen ville ikke føre mig andre sted hen, end til den "bænk", der var tilbage. Hvis nu du satte, Kære Alkohol ind, som en slags overskrift, ville den så give mere mening for dig? :)
12 år siden