Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Den følelse! Den forbandede følelse! Den ødelægger mit indre. Jeg ved jeg kan stole på dig. Så hvorfor er den der, hver gang du ikke er her? Mine tanker flyver rundt og det irritere mig. Du kunne aldrig finde på at såre mig og det ved jeg. Men alligevel så brænder mit indre op. Og jeg begynder at tvivle på mig selv, er jeg overhovedet god nok? Dejlig nok? Flot nok? Og det ender altid med et skænderi. Jeg kører altid i den samme rille og fortæller hvor stor en idiot du er. Og skal altid lige pointere, at du køre mig psykisk ned. At alle de år jeg er blevet mobbet og ikke har haft nogen ved min side, var bedre end det her. Jeg ødelægger os og jeg ved det.

Den følelse! Den forbandede følelse! Kun du kan skabe den følelse i mig, følelsen af afhængighed, frygt og usikkerhed. Den vokser for hver dag der går, hver gang jeg ser dit smil, dine intense blå øjne. Hver gang jeg kysser dine bløde læber, nusser dit bløde hår, stopper mit hjerte og slår1 en ekstra gang på samme tid. Men ét forkert ord og det hele starter forfra, alle tankerne, alle skænderierne, alle bekymringerne kommer igen. Jeg er bange for at miste dig, hver gang du pakker dine ting. Bange for at miste det vi har sammen. Får troen igen når du pakker ud, det går også godt indtil du skal ud af døren igen. Jeg ødelægger os og jeg ved det.

Den følelse! Den forbandede følelse! En tåre triller ned af min kind hver gang du ikke ser det, hver gang lyset slukkes, hver gang døren lukker i. Hvorfor kan jeg kun vise dig min negative side der beskylder? Den side der er såre dig, den side som ødelægger dig, den side der gang på gang giver dig tårer i øjnene. Hvorfor kan jeg ikke vise dig min positive side der fortryder? Den side der aldrig ville såre dig, den side der elsker dig uhæmmet, den side du viser mig. Jeg ødelægger os og jeg ved det.

Den følelse! Den forbandede følelse!...

Skriv kommentar

Besvarelsen Unødig drama er publiceret 22/12-2011 23:53 af Kristina Tatiana under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 22/12-2011 23:53
Besvarelsen er på 354 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Vagn Grønkilde (Lbn55)
Hej Kristina

Allerførst tak for dine kommentarer til min lille øvelse: "På et lagen". Selvom man bliver bedre at få kritik, så varmer det at få ros. Så tak for det.

Unødig drama får mig til at føle mig som 16 år igen. Jeg er 56, så det - i sig selv - er noget af en bedrift. Når man er ung, løber blodet hurtigere, og der skal bare et enkelt ord til, så går det ad h....... til. Man elsker hinanden, men alligevel ... hvis det ikke er helt perfekt så ... Der er usikkerheden og genertheden, hvor langt tør man gå. Skal man være ærlig eller snu. Det er ikke- og har aldrig været nemt at være ung, og ung og forelsket er endnu vanskeligere. Så mange tårer. Så megen ulykke. Det hele virker så vigtigt.

Jeg synes, du rammer alt det helt perfekt. De stærke følelser sidder med andre ord lige i øjet.

Unødig drama er nærmest som et digt med tre vers. En mellemting mellem prosa og lyrik. Det er i sig selv meget interesant.

Skal jeg kritisere noget, så er det svært, for der er ikke meget at tage fat på, men der er dog et par stavefejl. Og så savner jeg også en dialog. Hele stykket befinder sig inde i hovedpersonens sjæl. Hvis den udkårne midt i det hele havde sagt: `Skal du ikke drikke kaffen, inden den bliver kold", ville det have været befriende.

Men alt i alt en rigtig god tekst, hvor du minder sådan en gammel stodder som mig om, at jeg også engang (det var lige før Napolion blev kejser) har været 16 år.

Jeg har kun givet 4 stjerner, for jeg vil gerne have en ekstra til næste gang, du skriver noget :-)
8 år siden