Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Jeg åbnede døren, og den karakteristiske lugt af tandlæge væltede imod mig. Mit hjerte begyndte instinktivt at slå hurtigere, og jeg begyndte at svede. Jeg gik hen mod skranken og fik nervøst stammet mit navn. Ekspedienten smilte beroligende, og jeg fik fremtvunget et lille smil. Jeg satte mig på en af de ubekvemme træstole, og kiggede rundt i værelset. Lyden af boret og suget rungede ud fra tandlægerummene. Det var en broget skare af mennesker der sad i værelset. Gamle og unge, mørke og lyse, de så alle sammen ud til at føle sig skidt tilpas. En ældre dame hostede irriterende, og det lød uendelig høj i det stille værelse. Fra enden af gangen hørtes små børnefodtrin, efterfuldt af en størres fodtrin. En lille pige kom til syne, og hendes øjne var helt røde af gråd. Tandlægen kom bagefter, og han satte sig på hug foran hende. ”Det klarede du jo rigtig flot. Hvis du går hen til den unge dame der sidder ved skranken, er jeg sikker på at du må få en lille ting” Den lille pige voksede ligesom et par centimeter, og et lille smil skilte hendes læber. Hun nikkede og gik med strålende øjne hen til damen, der smilende lod hende vælge en lille plastik dims fra en skuffe. Jeg rystede svagt på hovedet, og tænkte tilbage til den gang man var barn, og hurtigt glemte smerten fra boret.
Boret. Jeg kunne se det for mig. Se tandlægestolen for mig. Hvordan tandlægen lænede sig ind over mig, og roligt forklarede at de lige skulle ordne et lille hul, og derfor skulle bedøve mig. Jeg forestillede mig nålen, og huskede smerten når de stak den ind i kinden på mig. Jeg kunne høre lyden af boret der blev startet, og føle hvordan smerten skar gennem min mund. Mærke tårerne løbe ned ad mine kinder, og koldsveden hagle af mig. Hører tandlægerne sige at de lige snart er færdige. Mit hjerte hamrede mod mit bryst, og jeg rystede svagt.
Den irriterende hoste, fra den ældre dame, rev mig ud af mit skrækscenarie. En anspændt stemning hang over værelset, og jeg opdagede at de alle var bange på en eller anden måde.
”Amanda Hovman?” jeg så op på en dame i hvid kittel, der bad mig følge med. Jeg gik med ned ad den lange gang, og følte at jeg gik imod livets ende…

Skriv kommentar

Besvarelsen Tandlæge skræk er publiceret 03/01-2012 18:27 af Amandusen under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 03/01-2012 18:27
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Miri
Din start er rigtig god, noget vi alle sammen kan nikke genkendende til.
Så skriver du: Lyden af boret og suget rungede ud fra tandlægerummene og lidt efter: En ældre dame hostede irriterende, og det lød uendelig høj i det stille værelse. Det forstår jeg ikke helt, selvom jeg har læst det et par gange...Er lydene stoppet, eller er hun gået ind i et andet rum? Måske er det bare mig der ikke har forstået det rigtigt?
Jeg er til gengæld helt vild med din beskrivelse af den lille pige! Jeg har også fået masser af plastik dimser da jeg var lille.

Jeg håber hovedpersonen kommer levende derfra!

- Miri
8 år siden
8 år siden
#2 Sofie Hvemon (Sofie1997)
Rigtig flot tekst! Jeg synes, du fanger stemningen på den helt rigtige måde. Hovedpersonens nervøsitet, der gør alting farligere end det er!
Kunne ligesom Miri rigtig godt lide din beskrivelse af pigen. Det giver lidt ro på den ellers anspændte stemning, viser ligesom en vej ud af mørket. Samtidig er det en fin parallel du drager mellem hovedpersonen og pigen.
Fedt at du brugte dit navn. Føler, det på en eller anden måde gør tekstet mere troværdig.

Magiske hilsner Sofie! :)
8 år siden
8 år siden
#3 Poul Brasch (Blækhuset)
Hej Amandusen
Det er tiden før den tunge vej til skafottet.
Fin objeksitet omkring stemningen i venteværelset.
Føler med hende.
Selv er jeg, med alderen blevet mere angst for de dyre tandlægeregninger.
Fin lille sag.
Vh. Poul
8 år siden
8 år siden
#4 Amandusen
Tak for al den positive respons!
Det er virkelig rart med nogle positive kommentarer! :D

Miri: Tusind tak for kommentaren, er glad for at du kan lide historien :D Det var ment at der var lyde fra tandlæge bor osv. i rummet, men ikke noget snak :D

Sofie: Tusind tak!!! hehe, det var ret nærliggende at bruge mit eget navn, da jeg selv er rædselsslagen for tandlæger :D

Poul: Tusind tak for din kommentar!!!

:P
8 år siden