POUL NYRUP & VANILJEIS

Inspirationsøvelse #6

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Dengang da Poul Nyrup blev valgt som statsminister og holdt sin tiltrædelsestale, sad jeg hjemme hos min bedstemor, og pillede næse. Min bedstefar var rimelig stresset over beslutningen og ville køre til købmanden efter en vaniljeis som jeg iøvrigt havde tigget om hele dagen. Han blev rigtig knotten, da han efterfølgende ude midt på lande vejen klokken 6 minutter over 7 blev taget i en fartfælde på hans cykel. Bedstefar havde egentlig en transport bil til hans transportfirma - men den havde min far stjålet nogen dage før. Min far har aldrig været ligesom alle de andre fædre, for min far var nemlig meget glad for "Whiskey". Han sad altid nede på den lokale, og snakkede om da han var samfundshjælper. Nu kunne det være nok! Nu gik han i hundende, fordi at et tak, havde han aldrig fået. Min mor rejste til udlandet da min far overbeviste hende om, at hendes drøm lå et andet sted. Jeg flyttede efterfølgende hjem til mine bedsteforældre, som jeg har været rigtigt glad for. Det var jo egentlig ikke fordi jeg havde det skidt, jeg var bare ikke som andre børn. Jeg boede jo hos mine bedsteforældre, og hjalp med at skrælle kartofler, og malke køer. De andre børn boede jo i forstaden og var bange for hvad jeg ville gøre ved dem. Jeg var jo anderledes. Jeg kom altid i snavsede "overalls", og slidte træsko. Mit hår var altid fedtet, og jeg lugtede nok hellere just af perfume. Men jeg havde det sku godt, - det havde jeg. For intet kunne samlignes med den varme og trygge base jeg havde hos mine bedsteforældre. Men hele ironien i dette var, at min bedstefar samme dag døde, da en gammel samfundshjælper kørte ham ned på en puch maxi, og jeg fik aldrig min is. Men hvad betød det? Når bedstemor havde glemt hun havde vaniljeis i fryseren.
Tilfældige ord: tiltrædelsestale, samfundshjælper, fartfælde, transportfirma, vaniljeis

Skriv kommentar

Besvarelsen POUL NYRUP & VANILJEIS er publiceret 15/01-2012 22:41 af MFS18 under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #6.
Version 1 - 15/01-2012 22:41
Besvarelsen er på 313 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Flemming Dalsgaard (dino)
Der er to væsentlige ting at sige om denne tekst:

Den ene er, at der tegner sig billedet af en ganske original fortæller med spøjse indfald.
Der er dels elementer af absolut troværdig "alvor" og miljøbeskrivelse, og dels noget, der
grænser til surrealisme.

Den anden ting er (desværre) en sproglig umodenhed, der står lidt i vejen for tekstens finish.

Det skal dog ikke forhindre fortsat skrivning, for der synes at være en sprudlende fantasi bagved.
Og det med "finish" kan jo snart blive bedre!

Venlig hilsen Flemming Dalsgaard.
12 år siden
12 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ret underfundigt og vittigt. De mange sproglige smuttere trækker lidt ned, men ellers synes jeg som Dino at der ligger en original og forfriskende måde at fortælle på her. Stilen slår smut og der er smil i sproget. Slutningen er lige i øjet fordi det smukt binder knude på den lille snoede fortælling.

Mikala
12 år siden
12 år siden
#3 Betina Birkegård Nielsen (Betina B. Nielsen)
Uhh, godt!

Jeg kan godt se, hvad dino mener med "surrealisme." Man sidder lidt bagefter og tænker på, om det mon virkeligt er en sand "historie"
I øvrigt spiller din fortælling på det tragi-komiske, og det kan jeg virkeligt godt lide.

Til slut vil jeg igen give dino ret i, at du med fordel kunne arbejde med det sproglige.

Men rigtig godt skrevet!

Betina
12 år siden