Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Typisk lægedør... Den går op som om en hest har sparket den åben. Og så går den i af sig selv, men lige nøjagtigt langsomt nok til at man kommer i tvivl om, hvorvidt man skal lade den lukke og så SLAMME, eller om man skal hjælpe den på vej og manøvrere det lille klik - for mindst mulig opmærksomhed. Jeg er efterhånden garvet, så jeg hjælper den på vej, men har dog stadig en tendens til at glemme hvor voldsomt døren åbner, så alle glor alligevel da jeg gør min entre. Foruden sekretæren sidder der 3 mennesker i rummet. En ældre herre med en stok, og en gut på omtrent min egen alder, med en mindre pige på skødet. Jeg stavrer hele den lange vej op mod sekretæren med mit sygesikringskort klar og parat. Alt i mens jeg forbereder mig på hvilken plads jeg skal indtage, når nu jeg har fået det igen. Bare så man ikke ligner en komplet idiot, som jeg så ofte før har gjort, hvis ikke jeg har tænkt næste skridt igennem. Så lander man nemt mellem to stole. Alligevel er jeg helt ved siden af mig selv idag, og ender med at sætte mig et helt andet sted, end jeg lige umiddelbart havde tænkt mig. Ved legobordet. Kan straks mærke de andres undren helt inde under huden, og for ikke at virke helt åndssvag, går jeg igang med at bygge noget. Bare et eller andet!

Lægens dør går op, og der kommer en smuk kvinde ud, på omtrent min og ham den andens alder. Hun giver lægen hånden og da hun får øje på den unge far smiler hun let, mens hun tager sin jakke ned fra en bøjle. Og så får hun øje på mig - siddende ved legobordet, mens jeg ligger den sidste klods på mit værk som til forveksling ligner en diller.. Typisk lægebesøg.. Typisk mig..!

Skriv kommentar

Besvarelsen Døren er publiceret 31/01-2012 17:43 af Martin Købke (PaRaLiZeR) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 31/01-2012 17:43
Besvarelsen er på 315 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Lisa Fjord (Lisa F Christensen)
Fed beskrivelse, er helt i tvivl om det er en personlig oplevelse du har haft eller om det er opdigtet :)
Kan godt lide at det virker almenlig, men så alligevel er det detaljeret godt.

Håber lidt du er som ham personen i din tekst, for han virke til ay være en sød og genert fyr/dreng/mand eller hvad de nu vil kaldes :)

Synes det er godt og fik et smil frem

Lisa
8 år siden
8 år siden
#2 Simone Strandvad (SimoneJS)
Jeg ved ikke om det var bevidst at den skulle være så sjov som den endte op med at være, men jeg grinte højt!
I starten var den stille og rolig, godt beskrivende og viser at han nok har været til lægen ofte. Så tog den drejningen med legobordet - og den fungere rigtig godt! Især fordi at du formår at gøre den realistisk og som en situation som man kan se sig selv i og forestille sig gøre (eller det er i hvert fald noget som jeg godt kunne komme til). Så jeg morede mig gevaldigt :-D
8 år siden