Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Bip, bip, bip... Jeg trækker dynen op over hovedet, man skulle tro vækkeure er fremstillet med et lille spionkamera, så en eller anden fyr i Japan kan få sig et billigt grin, når man endelig står ud af sengen med morgenhår, fordi lyden bliver mere og mere intens. BIP, BIP, BIP...
Gad vide om min tante er bekendt med min gamle måde at slukke vækkeure på, siden hun har fået det her skruet fast i natbordet?
Jeg rækker armen ud og slår vækkeuret til tavshed, sidder lidt på sengen inden jeg går over til vinduet og trækker det store tunge gyldenbrune gardin til fra. Selv støvet der danser i den stribe sollys der skinner ind på værelset virker træt. Jeg finder mine gamle jeans og den røde trøje, må hellere skynde mig at komme ned til morgenbordet, kan lige høre min tante for mig "det kan godt være du ikke er vant til regler, men her følger vi altså visse regler, det er trods alt en Herregård og ikke din etværelses lejlighed på Nørrebro".

Da jeg kommer ind til morgenbordet, fanger mine øjne den blå seddel der ligger ved min tallerken. "Kære Susanne, jeg stod tidligere op i dag, og har allerede spist, så du skal ikke vente på mig. Jeg har en masse ting der skal ordnes med den nye gartner.
Første gang i en uge hvor jeg spiser i stilhed, tænder et stearinlys for hyggens skyld og tillader mig at slubre ved den første tår kaffe, da der ikke er nogen til at sende mig et strengt blik.
Da jeg er færdig med med at spise, overvejer jeg hvad dagen skal gå med, burde nok få startet på min opgave, har altid synes at starten og slutningen er det sværeste. Da døren til mit værelse går op, fundere jeg over om det er et forkert værelse, på sengen ligger der en lille brun pakke, der står: Til Susanne. Mærkligt jeg har ikke hørt nogen komme eller gå, tager forsigtigt pakken op og åbner den. Det er min tip oldefars leksikon,
jeg kigger overrasket på det gamle slidte leksikon, for det siges at det blev brændt ved den store brand her på Herregården i 1870.
Tilfældige ord: overraskelse, stearinlys, gartner, leksikon, vækkeur

Skriv kommentar

Besvarelsen Herregården er publiceret 04/02-2012 17:53 af Sofie Rasmussen (tira 1982) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 04/02-2012 17:53
Besvarelsen er på 366 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Martin Købke (PaRaLiZeR)
wow sikke en cliffhanger! jeg føler mig draget af handlingen, selvom titlen "herregården" fik mig til at tænke noget i retning af at det lyder kedeligt. Men så elsker jeg netop at blive gjort til skamme, for kedelig er ikke ligefrem et ord man kan proppe udover denne tekst. Synes du løser opgaven rigtig godt - når jeg selv skriver denne slags øvelser, er jeg alt for fokuseret på de der skide nøgleord man skal bruge, og glemmer dermed nemt at handlingen også skal være spændende og give mening. Men det her gav mig lyst til at finde ud af hvordan faen den pakke er endt der og hvad Susanne laver på den herregård.... Virkelig godt!
9 år siden
9 år siden
#2 Sofie Rasmussen (tira 1982)
Tusind tak PaRaLiZeR :) Din kommentar gjorde mig så glad at jeg kastede mig ud i en lille dans :)

Synes selv det var enormt svært at løse opgaven, så er bare enormt glad for din kommentar.


Tira
9 år siden
9 år siden
#3 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Gid den var længere. Det er altså unfair at den allerede er slut, for den er jo kun lige begyndt! Elsker magi lignende mysterier. Jeg har kun lavet en historie her inde, men den blev lidt underlig synes jeg. Det er helt klart en god historie, der er være at læse mere af.
9 år siden