Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Han sad i hans sofa. Der var en god film i fjernsynet med hans yndlingsskuepiller. Han havde en kold øl i hånden.


Normalt ville dette være hans drømmescenarie på en afslappende aften for sig selv.
Det var det ikke i aften. En uhyggelig klam kulde strøg ned igennem rygsøjlen. Man skulle tro, at et spøgelse var gået lige igennem ham. Mon han også selv blev et spøgelse senere i aften?
Regnen slog som trommer ned på skråvinduet. Han ænsede mere lyden af dem end fjernsynet i baggrunden. Hans forsøgte at dæmpe angsten med øllen, men det endte mere nede ad hans skjorte end i hans mund.

Han var ligeglad med filmen i tv, og enlig ret ligeglad med alt. Dog fangede hans ører " i aften skal du dø". Sætningen klistrede sig ind i hovedet på ham, og ville ikke forsvinde igen.

I aften var nemlig aftenen, hvor han skulle dø. Det var han ikke et sekund i tvivl om. Han sad bare angstfyldt, og ventede på, at de skulle komme. Det var ikke til at sige nøjagtig hvem det var, men han var sikker på, at det var nogle han kendte.
Det er altid ens bedste ven, som er ens værste fjende, tænkte han småironisk.

Der fløj tanker ligeså mange tanker rundt inde i hovedet på ham.

Tænk hvis han kørt en anden vej?
Det var som en paranoid tvquiz i billeder, der for frem og tilbage for hans øjne.

Hvorfor havde den patruljevogn også stoppet ham netop den dag? Han havde jo overholdt fartgrænsen og sikkerhedsselen var spændt.

Men de havde stoppet ham i hvertfald. Og de havde naturligvis gennemsøgt hans bil og fundet al narkotikaen, som han skulle transportere for at blive fri for sin gæld.
5kg kokain beslaglagt! De havde sikkert blæret sig de 2 betjente overfor deres kollegaer efter fyraften.

Enlig var tanken om at røve en bank fløjet igennem ham. Men noget forhindrede det. En følelse af tomhed og angst. Slidt og færdig. Han troede heller ikke på, at en bank havde så mange kontanter liggende nu i de moderne tider.

Nu var det ikke lyder af regnen på ruden, eller tankemylderet hans sanser var påvirket af. Det var lyden af en bil der bremsede op i indkørslen. Der gik ikke langt tid før lyden af en bildør der gik op, blev erstatet af hans hoveddør der blev åbnet.

Hjeret pumpede som en gal nu og angsten greb ham. Han hævede det stykke sammensmeltede metal der lagde foran ham på bordet. En glock 17.

Han kiggede hen imod trappen, der var 2 mænd på vej op med et ondt blik i øjnene. Den ene havde også en pistol i den ene hånd.

På et split sekund var det ikke regnen der lavede trommelyd længere. Det var lyden glocken der blev tømt mod de 2 store gutter i de sorte jakker på vej op ad trappen. Det endte med en solo fra hans side. De andre måtte sande at de spillede 2. violin netop den aften.

Skriv kommentar

Besvarelsen Nu kommer de er publiceret 26/02-2012 15:30 af sortmagi under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 26/02-2012 15:30
Besvarelsen er på 500 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Ace Burridge (Ace63)
Så er det jeg spørger : Hvorfor skriver du ikke noget mere...det kan du da sagtens finde ud af..jeg nød i høj grad det lette sprog ...
7 år siden
7 år siden
#2 Tina Christensen (Merridith)
En god opbygning af spænding, hvor du trækker ud hvad det egentlig handler om for hovedpersonen.

Jeg faldt over et par stavefejl, som sikkert kunne fanges af en ekstra gennemlæsning. fx: 'Han sad i hans sofa.' skulle hedde 'Han sad i sin sofa' eller du kan spare et ord ved bare at skrive: 'Han sad i sofaen.' Pas især på dine endelser og ord der lyder som andre ord, men staves anderledes.

Måske kunne du bruge mere "show it", i stedet for "tell it". Mere af: ...En uhyggelig klam kulde strøg ned igennem rygsøjlen... Sådan noget er med til fordybe læseren i karakteren.

Tak for den gode læsning(;=
7 år siden