Ikke færdig udgave af historie

Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det som om jeg sover, men alligevel er jeg stadig ved fuld bevidsthed.
Mine tanker flyder rundt i mit trætte hoved. Solens stråler går direkte igennem de tynde hvide gardiner, og udtørrer mit ansigt. Snart spreder varmen sig til resten af min krop. Jeg er vågen, men nægter at åbne mine øjenlåg. Gid jeg bare kunne sove et par minutter mere.
Jeg samler alle mine kræfter, og slentrer ned ad trappen. Jeg åbner køleskabet, og tager træt alt det sædvanlige ud. En god omgang ymer med drys og selvfølgelig et glas appelsinjuice til. Det er altid en sikker vinder. Også selvom jeg har fået det hver dag i 16 år. Hver dag i mit 16 år lange liv. Jeg kigger op på uret. Klokken er 7:30. Jeg har travlt. Jeg skynder mig ud i badet med barbermaskinen i hånden og tandbørsten i mundvigen. Jeg mærker det varme vand glide ned af min ryg. Det er en fantastisk følelse. Jeg skal nå en bus inden for 10 minutter, og alligevel frister det bare at blive stående i brusekabinen, indtil hele husets varmevandsanlæg er opbrugt.
Jeg får taget mig sammen og skynder mig ud af det varme bad. Den kolde vind blæser ind af det åbne vindue, og rammer min ellers varme krop. Jeg griber ud efter håndklædet og kigger på uret. Min bus går om 3 minutter! Jeg får tøj på, også selvom min krop stadig er gennemblødt, og løber derefter hurtigt ned af trappen. Jeg løber ud af døren, og løber ned mod busstoppestedet. Jeg løber som aldrig før, og når busstoppestedet lige i tide til at nå bussen. Jeg hopper ind og igen er det den gamle buschaufføren Kjeld der er bag rattet. ”Der er du jo igen!” Siger Kjeld, manden med byens største skæg. ”Ja, det er jeg i hvert fald!” Svarer jeg med et smil.
Jeg når til mit sædvanlige stoppested, og skynder mig for at nå det hele. Jeg kigger på uret. Det er snart ved at være tid. Jeg løber for ikke at komme for sent. Jeg skal bare ikke komme for sent igen! Jeg løber så hurtigt jeg kan. Jeg skal nå det! Klokkerne ringer i det jeg kommer rundt om hjørnet. Jeg når det! Jeg når det! Jeg hopper ind foran de større skydedøre, og venter spændt. De går op. Lykkefølelsen strømmer igennem mig. Dette er det bedste tidspunkt på dagen. Jeg går ind, stolt som aldrig før. Igen i dag var jeg den første kunde i Bilka i Slagelse. De var det bedste supermarked, og jeg var Danmarks bedste kunde.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ikke færdig udgave af historie er publiceret 16/04-2012 12:13 af Libonuti under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 16/04-2012 12:13
Besvarelsen er på 428 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Sophie S. Lampert (Vicky)
Må jeg blande mig mellem de unges kommentarer og sige - rigtig godt gået!

Måske er det ikke en historie om stærke følelser - men det er selve din fortællestil jeg hentyder til. Du kan godt fortælle en historie og du bygger den rigtigt op.

Bliv bare ved - for du har fortælletalent :-)

Mvh Vicky/Sophie
8 år siden