Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Trofæet stod blank og skinnende på hylden i det blank pudsede glasskab. I glasset spejledes den tomme have, der klædt i efterårets jordfarver, virkede øde og forladt. Som havde det aldrig været sommer.
Hvis man stillede sig lidt skævt foran skabet, kunne man fange glimt af det gamle klatretræ, hvis stamme var blevet tyk og barken snoet, efter mange år, hvor det havde udholdt al slags vind og vejr, og stadig stået klar og frisk, ved den første forårs sol, når vi kom tumlende ud og svingede i dets grene, med høje frydeskrig.
Pressede man næsen helt op imod glasset, kunne man efter intens stirren ind i pokalens runde overflade se rundt i hele stuen på een gang.
Man kunne se sofaen, der havde fået en langt og tyk form, man kunne se TV'et, stort og prægtigt, man kunne se kurvene med garn, og strikketøjet der fint var lagt ovenpå, nok mere for pynten end for brugen. Man kunne se familiebilledet, med de tomme, unaturlige smil og man kunne se sin egen næse, stor og misformet, presset op imod skabsdørens glas.
Når man sådan stod og betragtede verden igennem pokalens guldbelagte genskær, skulle man passe på med at stå for længe. Næsen efterlod fedtede spor på glasset, og så brød helvede løs. Det perfekte ydre ville krakelere. Skam ville blive bragt over familien.
Hvis man var fiks, kunne man hurtigt tørre pletten af med en snif af ærmet, og med lidt held ville pletten være usynlig for det blotte øje.
I værelset ved siden af lyder vækkeuret. En høj og skærende lyd, der brat hev en ud af trancen, og væk fra det hypnotiserende glasskab. Med en hurtig, men stadig nænsom armbevægelse, blev fedtpletten fra næsen udtværet, til den nåede et stadie af gennemsigtighed, og mere lydløst end en edderkop der kribler hen over sit spind, klar til at angribe sit intetanende offer, forsvandt man ud af stuen, og væk fra trofæet.
Inden man helt fordufter fra jordens overflade, griber man en tomat fra det store keramikfad, og lukker stille døren bag sig.
Tilfældige ord: strikketøj, vækkeur, klatretræ, tomat, trofæ

Skriv kommentar

Besvarelsen Glasskabet er publiceret 26/04-2012 20:55 af Mathilde Vestergaard (Pingvin) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 26/04-2012 20:55
Besvarelsen er på 344 ord og lix-tallet er 41.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.