Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Klingen giltrede forventningsfuldt. Som altid når Elena skulle i kamp, fandt hun ro i klingens glitren i solen. Pedro stod foran hende med et grumt smil. Han hævede langsomt sin fleurt og angreb pludseligt og hårdt. Elena nåede knap at parere. Hans hurtige huk gjorde udfald mod hendes hals og bryst. Hun kunne ikke nå at angribe. Hun forsvarede sig, men langsomt gik sandheden op for hende. Hun kunne holde Pedro hen, men ikke i lang tid. Hun var allerede træt. Svedens perler løb ned af kinderne på hende. Pedro fortsatte som om han slog til et barn. Ved hvert slag var hendes fleurt ved at glide ud af hænderne på hende. Det sitrede i fingrene. Det var et spørgsmål om to-tre slag igen. Hendes fleurt landede med et blødt blump i sandet. Forsvarsløs. Pedro gav udfald til et sidste huk. Klingen glitrede forventningsfuldt... En mørk skikkelse gled ind foran hendes synsvinkel, og Pedros krop faldt sammen. Livløs. Fyren foran vendte sig om og smilede. Det var Alejandro. Elena rettede sig irriteret op og sendte ham et dræberblik. "Jeg klarede den fint selv" hvæsede hun og samlede sin fleurt op. Alejandro grinede. "Det kunne jeg se" sagde han og satte sin fleurt i skeden. Elena skulede. Så drejede hun om på hælen forlod Alejandro der stadig klukkede. Pludselig vendte hun sig om. Hun hævede sin fleurt med et roligt smil. Alejandro fangede hendes blik Han grinede igen. "Det vil du ikke" sagde han. Elena Smilede skævt. "Vi får se." Klingen glitrede forventningsfuldt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Elena er publiceret 29/04-2012 20:41 af Lille Frikke under skriveøvelsen Der var engang.
Version 2 - 14/09-2013 12:44
Besvarelsen er på 252 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Cecilie Knudsen (Culle)
Rigtig interessant lille tekst du har fået stykket sammen her Frikke. Kampen beskrives detaljeret men ikke en sådan grad at det bliver for langtrukkent. Du ved hvornår nok er nok og det er i skriveverdenen en god egenskab at have. Der er nogle småfejl som jeg tilskriver manglende korrekturlæsning som jeg tror mange af os kan erklære os skyldige i. Det er bl.a. når du skriver "henderne" i stedet for "hænderne" og en sætning du har lidt knas med: "Det var et spørgsmål og to-tre slag igen."

Ellers som sagt en rigtig fin tekst. Bliv ved med det gode arbejde!
Vh Cecilie
9 år siden