Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hun fantaserer om store bjerge af morfinpiller og Zolpidem. Et stort glas koldt isvand. Og værelset omklamrer hende.
Det burde være muligt at elske og hade uden virkelig at føle det. Langsomt at falde ned i dybder af stilhed og mørke; hænder, der griber fat og fast og trækker, trækker, trækker. Vinduerne er katalysator for hvornår sindssygen virkelig tager til, og hun ved snart ikke hvad forskellen mellem sygen og normaliteten er. Er der retningslinier? Hun tager cigaretten i hånden og går den tvungne tur ud i hospitalshaven. Lyset skærer i hendes øjne, og mens hun glemmer brændmærkerne i hjertet, falder verden lige så stille og roligt forbi. De siger, at de vil hjælpe hende, men hun kender ikke sit eget liv uden stemmer og støj. Stilheden skræmmer hende. Roligt tager hun det første hiv af cigaretten og drømmer om en kæmpe pik, der splitter hende i to. En tidsmaskine før ar på armene og selvmordsforsøg efter selvmordsforsøg. Før skuffede suk og følelsen af at folk hele tiden havde gået og ventet på det. Før de eneste drømme var mareridt og hun faktisk kunne se en fremtid for sig.
"Zenia. Tag dig sammen. Tænk på børnene", råber han, mens han slår hende så hårdt, at hun kan mærke det. - Dæk mig med blå mærker, tænker hun, - dæk mig med alt hvad du kan, for jeg kan snart ikke længere være i denne krop. Lad mig flygte uden at det bemærkes, lad mig slettes, både fra mig selv og fra dig. Du har aldrig elsket mig, for jeg har altid været sindssyg; det eneste du har elsket var min skønhed og selv den er væk nu. Det eneste, der er tilbage, er et ynkeligt forsøg på at holde facaden. Så lad mig kysse dine minder væk, lad mit skød sluge dit afdankede lem en sidste gang, og lad mig være.
Hurtigt kaster hun cigaretten fra sig; den er brændt helt ned til filteret og hun ømmer sig halvhjertet. Hvordan kan der være forskel på smerte? Hvordan kan hun gang på gang skære sig i hjertet uden at mærke det mindste? Hun har for længst forladt bøgerne, for ordene giver ikke længere mening og danser for hendes øjne.

Skriv kommentar

Besvarelsen Zenia er publiceret 01/06-2012 19:25 af Anna-Sophie Ellen Duvald (frk. Duvald) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 01/06-2012 19:25
Besvarelsen er på 368 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Tones
Jeg er vild med, hvor stærkt og præcist din tekst beskriver oplevelsen af sindssygdom osv. uden rigtig at blive konkret på en plat måde. Emnet er ikke så fremmed for mig og jeg synes at du har fanget det godt :)
8 år siden
8 år siden
#2 N Munjas
Din skrivestil er fed og vild, og blev sgu fanget af din beskrivelse, da jeg selv er meget interesseret i psykens mangfoldige udspil. Synes du har formået at besvare opgaven fuldt ud, og det med en skrivemstil som netop fanger en, frem for at gøre emnet for tungt og langtrukkent eller plat.

- Munjas
8 år siden
7 år siden
#3 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Frk. Duvald, denne her opgave klarer du til fulde, det er bestemt stærke følelser, der er på spil her. Det er så negative følelser, ja, men stærke. Det er virkeligt et sørgeligt indblik man får her i håbløsheden hos en, der er langt ude i misbrug, det er bundtragisk. Men bestemt velskrevet, du kan overveje at gøre den til en længere historie eller bruge den som afsnit i en sådan. Du har bestemt klaret at beskrive de stærke følelser godt. VH Mons
7 år siden