Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Vækkeuret ringede, klokken var fem minutter i syv. Jakob stod op og børstede tænder. Derefter listede han ud i køkkenet. Et rød malet lille et af slagsen, med et spisebord der fyldte det meste af køkkenet, når alle stolene også skulle være omkring det. Hans mor, Linda, sad ved det og hyggede med stearinlys, mens hun læste i et af de mange leksikoner, som hun havde den ide hun ville læse. Alle som en. Jakob satte sig ved bordet og smurte sig en notella mad, med et tykt lag notella. Hans mor så op et øjeblik, kun lige længe nok til at skabe øjn kontakt, før hun vente tilbage til bogen eller leksikonet, som det jo var. Da Jakob var færdig med den første notella mad, smurte han tre til og spiste også dem før han gik tilbage til sit værelse.

Tøjskabet var gabene tomt og han blev irriteret på sin mor, fordi hun ikke havde vasket hans tøj. Nå men uanset hvad, så havde han ikke tid til at vakse tøj nu, så han tog den sidste bluse der var i skabet. Det var bare ikke en bluse, men en silkeskjorte. Jakob skar en grimmasse og trak i den. Hvorfor var han også ladt alene, med en halv skør kvinde, folk påstod var hans mor, og som ikke havde noget job, eller nogen form for indtægts kilde idet hele taget, fordi hun var bims i blodten.

Hvad havde han dog gjord for at ende sådan. Nederst i hierarkiet i skolen, uden nogen form for voksen at tale med,blive støttet af, eller holdt øje med af. Utroligt nok misundte han mange af hans klassekarmmereter for at have nogen til at se efter sig. Selvom de misundte ham for ikke at have det. Nok tanker for nu, tiden løber hurtigt, når man tænker. Se nu var han allerede 10 minutter for sent på den. Pis også!

Skolens klokke havde ringet, da han styrtede ind på skolen, gennem gangene, og hen til klasseværelset. Han bankede forsigtigt på der kom intet svar. Så han satte sig til at vente ude på gangen, for her skulle elever der kom for sent blive ud hvis de ikke fik lov at komme ind. Den regel kendte Jakob alt for godt.

Klokken ringe til første firkvarter, og nede i den anden ende af gangen, kom hans klasse højlyt trampende. Jakob slog hoved blidt mod væggen, da han kom i tanke om, at de skulle have roller til skole stykket i dag. Det var derfor der ikke var blevet svaret, da han bankede. De havde slet ikke været i klassen. En af drengene kastede en maske til ham og sagde tillykke med rollen som kongens nar.
Tilfældige ord: vækkeur, stearinlys, leksikon, maske, silkeskjorte

Skriv kommentar

Besvarelsen Kongens nar er publiceret 12/06-2012 17:10 af Ina Duelund Andersen (Tiger-ina) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 12/06-2012 17:10
Besvarelsen er på 449 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Meget fin beskrivelse af hvor svært det kan være, at være ung og midt i det hele. Det synes jeg du får ret godt frem med dine gode indtryk af en pubertetsdreng, der bor alene med sin arbejdsløse mor. Kan godt lide hverdagsbeskrivelserne du giver. God måde at bruge gloserne i opgaven på.
Lidt mere korrektur inden offentliggørelse, ellers er du godt på vej. Du er god til at sætte dig ind i andres situation. Det er sådan noget, der dannner grobund for en god forfatter.
9 år siden
9 år siden
#2 Ina Duelund Andersen (Tiger-ina)
Tusind tak Mikala! :-D
Jeg ved godt korrektur ikke lige er det jeg er bedst til.
9 år siden