Værdiladning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie hvor du lægger hovedvægten på beskrivelsen af det sted hovedpesonen befinder sig. Beskrivelsen skal være værdiladet (altså ikke neutral). Det kunne være beskrivelsen af forberedelseslokalet man sidder i, inden man skal til mundtlig eksamen, det kunne være tandlægens venteværelse, eller måske beskrivelsen af en regnskov i Sydamerika. Målet er, at din værdiladede beskrivelse skal danne billeder, følelser og oplevelser inde i læserens hoved, så læseren selv føler at han/hun er tilstede.

Sommerregnen har været over os.. Mig og min have. Jeg sidder under halvtaget og betragter livet vende tilbage i alt der er... Jeg kan næsten se roserne folde sig ud, høre græsset gro, mærke luften sitre af energi og liv. En dråbe triller roligt og fornøjet ned ad hortensiaens blad, når spidsen og tøver et sekund, før den slipper og med et lille svup af glæde opsuges af jorden mellem brændenælder og mælkebøtter.
Jeg skal have luget under mine træer. Instinktivt kigger jeg over skulderen til det lille vakkelvorne træbord, som jeg bruger til havearbejdet. Jo, kultivatoren ligger hvor den skal. Men åhh, hvor er jeg doven. Og der er så dejligt, her på min terrasse, under halvtaget. Luften er lun og mættet af regnen.
Foran mine fødder lander tunge dråber fra taget. Selvom regnen er stoppet, drypper det stadig omkring mig. fra trærnes blade, fra hækken og trillebøren, som står på tæer, så den ikke bliver fuld af regnen.
Med en lille kraftanstrengelse får jeg mig løsrevet fra dagdrømmen og rejser mig. Mine sorte gummistøvler trækker dråberne af det lidt for høje græs, da jeg træder væk fra terrassen. Jeg lukker øjnene og træder i blinde et par forsigtige skridt længere ud i haven. Jeg lader alle mine andre sanser arbejde. Lytter til fuglene der jublende kaster sig over de stakkels regnorme der har søgt op til overfladen under regnen. indsnuser duften af regn, våd jord og roser i fuld flor. Jeg rækker hænderne ud og rører ved den ru stamme på æbletræet. En myre kravler hen over min hånd. Jeg kan næsten mærke fodsporene efter den.
Jeg er ét med haven, taler dens sprog og kender dens behov og lyster..

Jeg bliver revet ud af mit stille univers, da jeg med et brøl bliver væltet omkuld i det våde græs. Forskrækkelsen sætter sig som torne i mit bryst, men der går ikke mange sekunder, før jeg genkender min mands lugt, hans vægt og latteren der bruser fra ham. Sammen triller vi hvinende og grinende rundt, til vi er helt gennemblødte af græsset.
Jeg triller mig forpustet og glad om på ryggen og kigger min mand i øjnene.. De gode glade øjne..
Over ham er himlen blå og solen skinner igen.
Livet er et godt sted at være...

Skriv kommentar

Besvarelsen Haven er publiceret 16/06-2012 22:35 af Trabjerg under skriveøvelsen Værdiladning.
Version 1 - 16/06-2012 22:35
Besvarelsen er på 379 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Fuchsia
Sikke en skøn fortælling. Jeg følte mig tilstede i din have, og nød de billeder som dine ord malede for mig. Virkelig godt skrevet.
8 år siden
8 år siden
#2 Ulla Hexibru (heksemutter)
Et fint stemningsbillede, af en dejlig sommer regnvejrsdag, jeg kan mærke jeg er der, så dine billeder virker, og det er et rart billede at trække frem på sådan en vintersnevejrsdag som nu.
8 år siden