Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

Et sted i Hellerup.

Jeg sidder på toilettet. Ja jeg er sgu til par middag med Lise og hendes forældre. Hold kæft hvor skal jeg skide. Jeg kigger befippet rundt efter en rulle papir iblandt lyserøde bademåtter og latterlige duftlys. Jeg kan snart ikke holde mere. Uden for døren står hendes fissefornemme mor sgu og banker insisterende på døren.
- Er du snart færdig karsten? Karsten... Kaaarsten..
Kaaaarsten, vræler jeg med barnlig stemme inde i hovedet, som jeg skærer ansigter ad døren.
Men får alligevel mandet mig op svarer modvilligt i høflig tone.
- 2 minutter Rita.. så skal jeg være der. Jeg tager mig selv i at sidde og smile ad døren som var det den jeg førte en samtale med.
- Er han okay derude? Råber Ritas mand inde fra sofarækkerne. Nej nu skal faderen fandeme også blande sig. Okay okay.. rolig nu. Tag en dyb indånding og find det SKIDE TOILET PAPIR! Er der noget her? Næh.. Hmm kigger sgu lige bag betrækket her.. Neeej, her har vi da valgt at anrette et 3 etagers dukkehus til vores pudel Sofie.. idioter.. Hmm.. hvad med inde bag spejlskabet..
- Av for hel... Jeg når at stoppe sætningen som de 23 pilleglas vælter ud i hovedet på mig og lander som glas kugler på det fine marmor gulv.
- Er du sikker på at du er okay Karsten? Jeg kan hører du rumstere..
Så nu kører signal hornet sgu igen derude.. Jeg for stress.
Nu kan jeg sgu' ikke mere, skid hul idet. Bogstaveligt talt. Jeg holder fast i siderne på lokummet som jeg gir efter. Et kæmpe plop lyder som der søsættes en arm af guds nåde i vandet.. Aahhh... lettelse.. LET-TEL-SE!.. Jeg tager mig lige 20 sekunder med lukkede øjne hvor verden bare er i Harmony. Jeg kan ligefrem høre englene synge.
- traaaa la la laaaaa.. Jeg nynder beskedet for mig selv med det største smil på.
- what a wonderfull woooorld.
- Kaaarsten! Sidder du og synger derinde.
-Ej kan man nu ikke for helvede for lov til at skide i fred kælling! Ups det sagde jeg vidst højt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Karsten og Lise er publiceret 21/06-2012 17:18 af Thomas V. Nielsen (Konkret) under skriveøvelsen Point of no return.
Version 1 - 21/06-2012 17:18
Besvarelsen er på 354 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Meget morsomt og rammende:
"- 2 minutter Rita.. så skal jeg være der. Jeg tager mig selv i at sidde og smile ad døren som var det den jeg førte en samtale med."

Din tekst er velskrevet og mundret, det gør den god. Jeg ved så ikke om der er tale om et 'point of no return', som jeg vil opfatte oplægget, men jeg morede mig meget over teksten og vil lige benytte lejligheden til at ønske dig velkommen hertil.

Mikala
8 år siden
8 år siden
#2 Thomas V. Nielsen (Konkret)
Hej Mikela. Tak for din kommentar!
Nu er der nogle der vil mene, at kalder man sviger mor for en kælling så har man krydset:
POINT OF NO RETURN. Haha..

Skrev teksten på 3 minutter og brugte så lige 2 på at redigere. Brugte sgu mere tid på at oprette min profil, men mente dette mesterværk skulle deles med resten af jordens befolkning.

Sidder og skriver en roman og faldt så lige over siden her.Rigtig fed side til lige at få sig et pusterum.
Nå men derudover, er jeg da glad for du morede dig. Jeg skrald grinede som jeg skrev den, og nu skal alt vel heller ikke være så højtideligt og dramatisk. :)
8 år siden
8 år siden
#3 Astrid Harboe (bette o)
Sjov tekst. God flydende tekst.

Dit point of no return - hvis det er hvor han kalder svigermor en kælling så ødelægges det lidt fordi du skriver "Ups det sagde jeg vist højt" - for du ender i princippet med at sætte spørgsmålstegn ved dit point of no return?

Men, god tekst og meget underholdende. En af de bedste jeg har læst til denne skrivøvelse, netop pga. sproget.

Mvh Astrid
8 år siden
8 år siden
#4 Astrid Harboe (bette o)
* En lille sidebemærkning

Du siger du ikke har brugt mere end 3 min. på teksten. Der kunne godt være brugt 30 sek. til at finde på en lidt bedre og mere sigende eller mere spændende titel, da den nuværende ikke just er inviterende eller dragende :)
8 år siden
8 år siden
#5 bøllebob
Nå, men skal man, så SKAL man - sjovt og godt beskrevet dillemma, det måtte være pinligt at havne i.
Og ordene der røg ud til sidst var et skideskægt point of no return
8 år siden
7 år siden
#6 Sunne Sommer
Ha ha! Jeg griner endnu!! Jeg kan fristes til at sige, at miljøet er meget tydeligt og malerisk! Hi hi. vh Sunne
7 år siden