Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

Allerede få minutter efter, at det skete, var jeg klar over det.
Et par timer efter var der andre der rådede mig til det.
Nu er jeg temmelig sikker på, at det er sådan jeg skal forholde mig. Fra nu af og fremover. Ellers er jeg på vej ind i en meget skrøbelig fremtid.
Min gamle udlejer, er kommet forbi...står og ser på mig med en faderlig mine og så kommer ordene:
"Tak du Vor Herre for, at det ikke gik mere galt....der er nogen der holder hånden over dig.....du skal altså til at, passe på dig selv". Den samme gamle remse blev brugt før det gik galt, og åbenbart lige så anvendelig efter det er gået galt. "Forudsigeligt"...hvisker jeg stille for mig selv. Et par linjer altid klar, til enhver lejlighed med den mindste smule af eksistentielt indhold. Jeg har jo hørt de linjer mange gange før. Kalder den i mit stille indre for -Dement sangen.
Jeg smiler nervøst. Ordene har alligevel en vis tyngde. De sætter sig, tungt på brystet, før de lader sig fordøje.
"Tak, fordi du kommer, det er frygteligt pænt af dig", ytrer jeg med en vis autoritær respekt.
Min gamle udlejer, er ikke udlejer mere. Vi er for længst blevet en andelforening, men han fører sig fortsat frem som ejer og udlejer. Jeg bliver i rollen, som den ydmyge lejer, for hans skyld. Vi havde det godt engang, sådan på -Up and Down Stairs- manér. Nu er han er også alvorlig dement.
"Ja....jeg hørte det jo fra hende der, Formandinden...at du var her...og tænkte, en frygtelig historie...som jeg lige ville vende med dig...imens du er i stand til det". Han begynder gudhjælpe at smågrine i skægget. Han er ikke så lidt fræk og så hans morbide humor. Det får mig alligevel til at trække på smilebåndet. "Hvad er problemet?", jeg er er stadig uklar over hans egentlige ærinde.
"Jo, ser du", hans tankerække er svækket et øjeblik, men pludselig lysner det, "Ja, det jeg ville sige...ved du hvor den store grensaks er?". Han ser intenst på mig med store stikkende øjne.
"Hvad!!!??....hvor i alverden skulle jeg vide det fra, du må have forlagt den et eller sted i haven...og glemt hvor, hvad har du sidst lavet i haven?". Jeg er forundret og kan se, at han er forvirret.
"Nå, nej, det er klart...du ligger også her....hvorfor gør du det?....nej det er jo alt for galt, jeg havde nær glemt min lille gave til dig". Han rækker mig to pakker, lange røde Pall Mall.
"Tak...jeg ryger ikke mere, aldrig mere". Siger jeg med dyb alvor.
"Nå, hvornår er du holdt op, du røg da forleden til mødet, kan jeg huske....er det ikke sandt?".
"Jo, rigtigt, da havde jeg heller ikke fået min blodprop i hjertet".
"Nå da,.. du er ikke kommet på, hvor du har gemt den grensaks?. Han ser intenst på mig med store stikkende øjne.

Skriv kommentar

Besvarelsen Når grenen er klippet er publiceret 27/06-2012 22:38 af Poul Brasch (Blækhuset) under skriveøvelsen Point of no return.
Version 1 - 27/06-2012 22:38
Besvarelsen er på 500 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Gitte Horwath (G.Horwath)
En tankevækkende tekst der gav mig lidt(meget) dårlig samvittighed....Ang smøgerne!
Trak dog en del på smilebåndet af den sidste sætning...Synes det var lidt tragisk-komisk med den demente forhenværende udlejer.
God tekst !
11 år siden
11 år siden
#2 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Poul
Jeg må trække på smilebåndet over de to aldrende herrer, jeg får et lille indblik i hvordan det er at være i deres sko. Thi-hi
Ja det er godt med et smil, også selv om det er et alvorligt emne.
Hilsen fra Heksemutter
11 år siden
11 år siden
#3 Anne Lilleager (Lilleager)
Hej Poul

Jeg kan godt lide din virkelighednære og troværdige skrivestil. Din tekst er som taget ud af dagligdagen! Du fanger fint samtalen, der alene fortæller forløbet.
At der er iblandet en portion galgenhumør gør kun dialogen bedre!

Bedste hilsner fra Anne
11 år siden