Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Lige fra barndommen har jeg været anderledes. Jeg led frygtelig under de andre børns drillerier.
Ligemeget hvor jeg gik, eller foretog mig, blev jeg til grin. Det var ikke i det skjulte, men helt åbenlyst. Selv voksne havde ingen skam i livet, ved at kommentere mit udseende. Jeg græd når jeg var selv. På gårdtoiletterne i skolen, stod der skrevet en masse grimme ting om mig på væggene. Lærerne var ligeglade og en af dem hoppede sågar med på vognen med mobningen. Det viste sig en dag da jeg faldt ned fra "borgen" som klatretårnet hed. Faktisk blev jeg skubbet ud over kanten, af en af de mange plageånder jeg havde. Jeg gik grædende hen til læreren som var gårdvagt. Jeg viste hende mit hævede håndled som jeg havde forstuvet i faldet.
Hun kiggede på mig og sagde: " Ja du er jo også noget klodset, sådan som du ser ud"
Engang vi skulle på skolebiblioteket. Jeg vriklede rundt på anklen, da jeg gik ned af den lange cementtrappe, på vej tilbage fra biblioteket. Det gav et højt smæld i benet, og en smerte skar gennem benet. Kunne ikke rejse mig ! En pige fra klassen gik forbi mig, mens hun sendte mig nogle himmelvendte øjne. Jeg sagde til hende at jeg vist nok havde brækket benet og om hun gad sige til læreren at jeg havde brug for hjælp. Der kom ingen hjælp og jeg måtte kravle tilbage i klassen. Læreren kiggede på mig og sagde at jeg virkelig var en klumpe-dumpe.
Det viste sig at jeg havde sprunget et ledbånd, men det fandt vi først ud af, da min mor kom for at hente mig da skolen var slut.
Som ung, gik jeg ofte i tivoli. Gik rundt for at kigge i boderne. Ville engang have købt en t-shirt, men 2 tøser fra klassen fnisede og sagde, at den ville vist ikke klæde en som mig...
Efter at have grædt lidt i stilhed, besluttede jeg at prøve en karrusel. Jeg kunne ikke få sikkerhedsbøjlen lukket.! Kontrolløren kom og jagede mig ned...Der var ikke plads til en som mig.
Nu sidder jeg i min lejlighed. her griner ingen af mig. Ingen kan se mig.
Ingen ser at jeg hælder 50 panodil i mit bæger med is.
Ingen fniser, da jeg spørger mig selv om der findes en kiste til en som mig.
Så bliver alt sort, og jeg får fred

Skriv kommentar

Besvarelsen Outsider er publiceret 15/07-2012 12:13 af Gitte Horwath (G.Horwath) under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 15/07-2012 12:13
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Gitte, det er en velkendt situation fra skolen, mobningen af outsideren og så lærernes ligegyldighed, der desværre også er et udbredt problem. Det er godt nok så også en tragisk udgang det får. Du får jo løst opgaven, efterhånden finder man ud af, at det er overvægt. Du får skildret det meget rørende, så det gør noget ondt, ja, for det er jo ondt. VH Mons
8 år siden
4 år siden
#2 Maria Jespersen (riepige2)
hej G.Horwath
jeg bliver helt opslugt af denne rørende historie. jeg er selv blevet mobbet i de mindre klasser men ikke i dette omfang. jeg havde og har stadig en fantastisk mor som ville og gjorde noget ved det. da lærende og mobberende ikke ville stoppe og huset vi boede i alligevel var for lille flyttede vi. jeg det er meget taknemelig for i dag. knus riepige2
PS: fedt skrevet
4 år siden