Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Jeg var ved at stable træ, da en lille mus var ved at blive klemt ihjel, mellem træstykkerne. Som den gode dyreven jeg nu engang er, skulle kræet selvfølgelig reddes.
jeg tog fat om halen for at flytte den og minsanten om det vamle lille kræ ikke bed mig i spidsen af langefingeren.
Nu sidder jeg så pænt og venter på, at det bliver min tur ved lægen.
Ved siden af mig sidder en stor dame midt i 70erne. Hun harker og hoster, sidder konstant med sit lille lommetørklæde der efter alt at gætte engang har været hvidt.. Nu er det nærmest grå-grønt med et stænk af indtørret snot.
Kigger på min finger som dunker og hamrer. Var den ikke ved at antage en smule lilla farve? eller måske er det sort! Sidder og tænker på om jeg er blevet smittet med spedalskhed, eller om der er gået koldbrand i fingeren.
Sveden begynder at springe lidt på panden, ved tanken om lægen og hvad han kan finde på.
Skalpel og åreladning, begynder i billeder at danse hen over nethinden. Mindre kan ikke gøre det...
I det samme kommer en mand ind i venteværelset. Allerede henne fra døråbningen, breder der sig en underlig bæ-lugt fra ham. En ubeskrivelig aroma af sure sved-tæer og griselort.
Med hans blå kedeldragt, gummistøvlerne og den lille ternede bonde-hue, kunne jeg nærmest regne ud, hvorfor han lugtede sært !
Bæ-bonden sad med en stor forbinding om hånden...Måske var det en af hans grise der havde bidt ham!
Den snottede dame blev kaldt ind, så det betød at det var min tur, næste gang..
Var jeg begyndt at se dobbelt nu mon..? Synes at kunne mærke en snigende svimmelhed. Om det stammede fra musebiddet, eller om det var nervøsitet, vidste jeg ikke.
Måske skulle jeg indstille mig på en amputation..Måske havde jeg fået musetyfus ! Hvad nu hvis det havde bredt sig til hele armen.. Sad og forestillede mig, hvordan jeg ville se ud uden arm.
Den snottede dame kom ud fra lægen. Hun harkede ned i sit lommetørklæden, hele vejen ud til hoveddøren.
LENE KLAVSEN ! ! lægen kaldte mig ind. Mit hjerte dunkede omkap med min sønderbidte langefinger...
Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes lægen lignede en spidsmus, da han tog imod mig i døren.!

Skriv kommentar

Besvarelsen Den satans mus ! er publiceret 15/07-2012 15:11 af Gitte Horwath (G.Horwath) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 15/07-2012 15:11
Besvarelsen er på 380 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Gitte, det er længe siden med den øvelse omkring lægens venteværelse, det var da helt sjovt at se den igen - og så med din besvarelse. Dyrevennen, der så efter skaden omtaler musen som det vamle lille kræ, det er en morsom detalje. Hele situationen i venteværelset er også godt beskrevet, både damen der hoster og så bæ-bonden, føj, man kunne næsten lugte ham i linierne :-) Jeg kunne også godt lide din slutpointe, hvor lægen ligner en spidsmus i ansigtet. En besvarelse, der godt kunne være en decideret tekst. VH Mons
8 år siden
8 år siden
#2 Cecilie Knudsen (Culle)
Hej G!
Sikke en finurlig lille tekst som helt klart fik mig til at trække på smilebåndet. Kender vi ikke alle det at vi kun sidder og forestiller os ting som vi fejler, og sygdommene bliver kun værre og værre.

Skøn historie!

MVH Cecilie
8 år siden