Englebarnets flugt

Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Tavs og stille stod hun. Hendes ansigt var stribet af tårer og snavs. Den hvide kjole var flænget og beskidt.
Hun vendte sit ansigt opad, men det var overskyet. Hun vendte det mod menneskebørnene. Var det virkelig dem alle, der kastede med smuds og onde ord? Nej, i enkelte blikke så hun medfølelse. Men også angst. Og de listede bort.
Da så hun også ned.
Så ind i to blanke, blå øjne; to brønde af trøst.
Fyren dernede sænkede blikket. Bøjede sine horn lidt frem. Usikker på, om hun ville modtage hans hjælp.
Men der var plads.
Hun sprang derned.

Skriv kommentar

Besvarelsen Englebarnets flugt er publiceret 24/07-2012 22:28 af Pia Hansen under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 1 - 24/07-2012 22:28
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Jan Kristoffersen (JanK)
Cool - den faldne engel på en ny måde :-)
11 år siden
11 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg kunne ikke 'se' hvem/hvad de horn betød. Til jeg læste forrige kommentar og tog mig til hovedet. Selvfølgelig! Mig der er langsom. Ikke forfatterens skyld.

Faktisk en rigtig god historie på 100 ord. Godt gået.

Mikala
11 år siden
11 år siden
#3 Jonathan Mimer
Flot og velskrevet historie. Skaber gode billeder på nethinden, og de 100 ord giver virkelig tanker til mere. Jeg fangede heller ikke den med hornene med det samme :) Flot.
11 år siden
11 år siden
#4 Lau Wind
Supercool at definere ham som "Fyren" og den faldne engel som hunkøn, når nu faldne engle i langt de fleste tekster defineres som mandlige. Meget fyldig histori med få ord. Godt gået.
11 år siden
11 år siden
#5 Thomas V. Nielsen (Konkret)
Hej Pia, sød lille historie.
Hvad er Hp for en, siden hun beskriver de andre som menneskebørn? Måske en engel? Aha!

Jeg blev lidt forvirret over denne sætning: 'Så ind i to blanke, blå øjne; to brønde af trøst.'
Altså kigger hun ned i to brønde, eller er det et metafor for de blå øjne? Der er vel kun én brønd, hvor djævelen - eller fyren som du kalder ham, venter på hende.
Skal det forståes sådan at væsenet med hornene føler empati for pigen? Over hvor onde mennesker kan være, og i virkeligheden er han en løjerlig fætter, der bare er skubbet ud over kanten?
Hmm ... måske tænker jeg for meget over teksten, men jeg er lidt forvirret må jeg indrømme. : )

Mvh. Thomas
11 år siden
11 år siden
#6 Jesper Rugård Jensen (Jesper R)
Meget fint disponeret. Jeg kunne måske godt tænke mig et lille bitte mere konkret indblik, hvad det er der har bragt hende/englen derhen hvor hun er. Hvad er det hun lider over.
11 år siden
11 år siden
#7 S. Filskov
Synes det var en udemærket historie ved første gennemlæsning. Læste så kommentarerene og dernæst historien endnu engang - denne gang grundigt.
Som jeg læser historien, så har englen/pigen været på jorden og set hvorledes tingene står til. Det står skidt til: "Hun vendte det mod menneskebørnene. Var det virkelig dem alle, der kastede med smuds og onde ord?" Hvordan vi behandler hinanden og naturen.
Det er dog heldigvis ikke alle, der er sådan, men de enkelte, der ikke er sådan: "Nej, i enkelte blikke så hun medfølelse. Men også angst. Og de listede bort." Det ser jeg som om at det er lige så slemt. De lader stå til og forsøger ikke at ændre tingene.
Hun ser forfaldet på Jorden og søger hjælp.
Hjælpen viser sig først fra "fyren", og det ser jeg som at hun tager ned for at få et godt råd, der kunne lyde "med ondt skal ondt fordrives". I sidste ende kunne det referere til dommedag...

Ja, jeg ved godt at det ikke er min tekst og at jeg kan tage meget fejl, men det er det jeg får ud af den i anden omgang virklig virklig gode tekst, der opfordrer os til at tage skeen i egen hånd og sige fra overfor "urimligheder"/uanstændighed i hverdagen
11 år siden