Talentet

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie som omhandler en hovedperson der besidder et bestemt talent. Bestem selv hvor og hvornår talentet kommer til udtryk, og om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Som forfatter skal du ikke afsløre hvad talentet går ud på, lad det være op til læseren selv at fortolke. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det".

Min puls er allerede oppe på en unormal hastighed. Jeg føler jeg snapper efter vejet, selvom jeg står stille. Jeg ved, at fire mennesker grundigt holder øje med enhver bevægelse, jeg vil give mig til at foretage mig. Nervøsiteten stiger, da jeg hører starten på musikken. Jeg svinger benet bagud og fortsætter med at lave de små øvelser, indtil musikken laver en forventet lille pause. I de små millisekunder, stiller jeg mig klar til at springe. Næsen er tippet opad, brystkassen er stukket frem og inden længe, spæner jeg ned af gulvet og laver det spring, som min træner har brugt flere uger på at lære mig.

Landingen er perfekt og jeg kan fornemme min træners tilfredse og stolte smil. Men jeg kan ikke lade mig stoppe, så jeg fortsætter koreografien som jeg har gentaget inde i mit hoved, flere gange. Jeg kan ikke lade være med at tænke på om jeg gør det godt nok. Det kan også være at min træner ikke er tilfreds. Men jeg kan ikke andet end at yde mit bedste.

Presset er enormt, så i et kort stund, stopper jeg op i et spring, hvilket jeg aldrig skulle have gjort. Jeg aner ikke hvor jeg slog mig værst men jeg lå op gulvet, og krympede nærmest sammen. Jeg fik med det samme, for alvor vejrtrækningsproblemer. Det hele flimrer foran mig og jeg kæmper for at holde øjnene oppe. Om det bare er slaget der gør så ondt, ved jeg ikke. Jeg er bare træt og øm i hele kroppen. Ikke kun på grund af i dag, men så mange måneders hård træning, som har taget hårdt på min spinkle krop. Og nu ligger jeg her og prøver forgæves at slappe af i hele kroppen. Jeg giver op, og lukker øjnene, hvor jeg vil falde i søvn, for slippe for alle smerterne i kroppen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Det sidste spring er publiceret 07/08-2012 20:35 af Anewn under skriveøvelsen Talentet.
Version 1 - 07/08-2012 20:35
Besvarelsen er på 309 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Herj Anewn, ja,, her kan man da se, at talentet er et eller andet gymnastisk, atletisk, noget med et spring. Det er så lidt af en dramatisk skildring med nervøsisteten, så går det godt og på grund af overmodet går det alligevel galt. Denne besvarelse har sin styrke i skildringen af følelserne. VH Mons
11 år siden
11 år siden
#2 Anewn
Hej Mons!
Altid rart med noget respons - og godt spottet! :-)
Mvh
Ane nielsen
11 år siden
11 år siden
#3 Stine Kielstrup (Kiel-s-x)
Man bliver fanget af sproget og bliver ikke fyldt med unødvendige detaljer. Kort, præcis og fangende. Jeg er selv gymnast og kunne helt klart sætte mig ind i dine beskrivelser.
MVH Stine
11 år siden
11 år siden
#4 Anewn
Hej Stine.
Det var godt at høre! Og tak for din respons :-)
Jeg har nemlig også selv været gymnast, så ja, det var ikke så besværgeligt at skulle skrive teksten - da jeg jo bare prøvede at tænke tilbage, dengang jeg sprang rundt på gulvet ;-)
Mvh
Anewn
11 år siden