Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hendes åndedrag var let, hun havde ligget vågen længe, solen sneg sig ind mellem sprækkerne i gardinet.
Minderne om aftenen før kom kravlende som skygger langs panelet, hendes mave vendte sig og hun var bange for at aftenens middag var på vej op.
Hun tog sig forsigtigt til halsen.....for langsomt at fyldes med foragt, hun rystede, han havde engang sagt han elskede hende, nu var der kun smerten tilbage. Smerten i hendes bryst borede sig ind som knive.
Forsigtigt steg hun ud af sengen, hun slæbte sin forslået krop ud på badeværelset, hendes stakkels hjerte bankede som det var ved at eksplodere, med lukkede øjne stod hun foran spejlet, da hun åbnede dem mødte der hende præcist det syn hun frygtede, han havde banket hende til ukendelighed.
Alt dette kun fordi han fyldtes med vrede og galsskab når ting i hans liv ikke gik efter bogen, de havde kendt hinanden i 1 år. De havde aldrig snakket om at få børn, hun kunne jo ikke gøre for det, hun skælvede da hun tænkte disse tanker, hun var jo ikke blevet gravid alene....
Smerterne fra hendes underliv tog til, hun havde lagt sig ned på badeværelses måtten, sammen krøllet som et foster lå hun der alene, kulden bed ind i marv og ben, men hun havde ingen kræfter til at rejse sig. Hun blødte temmelig kraftigt fra sit skød, hun vidste godt hvad det betød, længslen brændte i hende, længslen efter at mærke varmen fra et andet menneske, at mærke nogen tage hende i sin favn, og fortælle hende at alt nok skulle gå.
Smerten var så stor, hun kunne mærke hver en knogle og hver en muskel i sin krop. Hun tvang sig selv til at tænke på det smukke barn hun havde båret i sin mave, hulkene overtog hendes krop som bølger, og endte som lange hjælpeløse skrig.
Hvorfor havde han ikke bare slået hende ihjel,
Hun forstod ikke hvordan kærlighed, kan vende sig så hurtigt til had og smerte.
Selv tårene der faldt på hendes kind føltes som glasskår de gjorde ondt, hun var træt af livet, hun så ikke lyset længere.

Skriv kommentar

Besvarelsen Tårer af glas er publiceret 11/09-2012 11:20 af Nada Haldberg (Ladynada1) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 11/09-2012 11:20
Besvarelsen er på 355 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Betty Marie (Betty2000)
Det er en rigtig stærk historie. Og en uhyggelig følelse. "Hun var træt af livet, hun så ikke lyset længere."
Av.

Desværre forsvinder følelsen og historien lidt i de sproglige fejl. Der er nogle kommaer, der burde være punktummer - jeg lavet tit selv samme fejl, når jeg bliver grebet af min egen historie og skriver en hel masse ud i et stræk.
"sin forslået krop" bør være "sin forslåede krop".
"badeværelsesmåtten" og "sammenkrøllet" er begge kun eet ord.
Derudover er der noget tidsmæssig forvirring. Skriver du i nutid eller i datid? Det kan virke forsyrrende, hvis der bliver vekslet mellem de to.

Det blev pludselig en masse ris - men bare rolig, jeg giver den kun, fordi du rent faktisk rørte mig med din tekst :) Det var et flot billede på en hård skæbne.
8 år siden