De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Det er den 19, det er 24 grader celsius, trykket er på 999.985 pascal.
Det er aften. Ud af vinduet kan man se det blinkende lys fra fjernsynede der kører i lejlighederne i byggen overfor. Man kan høre naboen i opgangen til venstre råbe i gennem de tynde vægge. Først af sin hund og bagefter af sin kæreste der prøver at hidse ham ned. Jeg har aldrig set dem, kun hørt dem gennem væggen.
De kan godt lide at råbe af hinanden, jeg kan ikke lide det men jeg kan godt lide mælk, jazz og regn. Især hvis når man kan høre regnen mod taget og vinduerne, så kan man sidde i vindues karmen og kigge ud på de folk der er nede på gaden.

En ung mand løber med sin taske over hovedet så han ikke bliver våd, han har en grøn trøje på. Et ældreægte par har slået deres paraply op og spadsere en stille aften tur, paraplyen er sort. Ved bustoppe stedet står en masse og venter på bus 5a, de vil sikkert gerne have den kommer nu, men man kan aldrig regne med tiden når det bus 5a den kommer når den kommer, men gerne inden for et kort mellem rum, nogen gange kommer der også to i træk, hvis man ikke når en af dem, skal man vente dobbelt så langt tid på den næste.

Det regner stadig, det er vel egentlig en typisk aften på denne årstid. Det er varmt men det regner. Bussen er nu kommet de som før stod og ventede er kommet ind i tør vejr og har betalt deres billiter eller klippet på kortet.
En ung pige på omkring min alder kommer løbende, men hun når det ikke bussen venter sjældent på nogen, 5a er også altid så prop fuld alligevel så måske det ikke gør så meget.
Hun har i søgt ly i under et lille halvtag ind til trappeopgangen i nr. 15. Hun har sort halstørklæde på og en gul hue. Gad vide om hun ville sige ja, hvis man gik ned og spurgte om hun ville drikke en kop kaffe en dag?

Skriv kommentar

Besvarelsen En Aften er publiceret 17/09-2012 23:44 af sbnhn under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 5 - 17/09-2012 23:54
Besvarelsen er på 356 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.