Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Bag efter havde flere vidner givet til kende, at de havde set den formodede attentatmand med geværet stukket ud ad vinduet og pegende mod præsident Niro. Det var helt i overensstemmelse med den bedste gangsterfilm. En stumpnæset tegner sad i retslokalet, kløede sig i håret og strøg sig over hagen, før han med iver bøjede sig ned over papiret. Ind imellem glanede han ud i lokalet som om han havde hukommelsestab og derpå pludselig kom i tanke om, hvad det var for en personlighed, han ønskede at tegne. Men sådan er de kunstnere vel tænkte Sofie.

Hun havde lige før retsmødet været på strøgtur med sin veninde og havde købt et par røde sko. De var død smarte, om end lige vel høje i forhold til, hvad hun plejede at gå i. Bare hun ikke kom til at vrikke som en and i dem, tænkte hun. Sådan havde hun set Betinna gå, engang hun vraltede afsted i tårnhøje stilletter. Der undslap hende et lille fnis. Sidemanden, som var en dame, så bebrejdende på hende. Hun måtte være en sidedame. Sådan én lignede hun. I hvert fald var der intet at fnise ad. Den formodede gerningsmand, som dommeren præsenterede som talekonsulent Leo Gerner Hansen stod netop højtideligt og lovede at sige sandheden og kun sandheden. Fniseri var upassende her. Og der var da ved gud intet skæg ved at skulle stå og sige sandheden. Det kan enhver vel regne ud.

Hun kedede sig. Det var første gang, hun havde set en retssal indefra. De andre nævninge så kløgtige og interesserede ud. Fint at hun var blevet udvalgt til den for nationen gode bestilling at være nævning. Hun var en god og samfundsnyttig ikke kriminel borger. Men hvordan skulle hun kunne votere sammen med de andre på ærlig vis? Hun havde forkerte følelser. Syntes at den anklagede var en yderst charmerende og sympatisk person. Det ville være en skam, hvis han blev dømt skyldig. Hellere skulle man dømme præsidenten for alle hans ugerninger? Uha - det var landsforræderiske tanker. Aller helst ville hun kravle ned i sine nye røde sko. Med fødderne vel at mærke.

Anklager og forsvar talte til folk i vidneskranken som om, det var deres formål at få vidnerne til at dumme sig, hvilket også ofte kronedes med held.
Alt var dog ikke kedeligt og elendigt, for under et strengt blik fra sidedamen lykkedes det Sofie med minimal raslen af plasticpose, synes hun selv, at få de røde sko på, så de kunne afprøves i pausen.
Tilfældige ord: attentatmand, stumpnæse, strøgtur, hukommelsestab, talekonsulent

Skriv kommentar

Besvarelsen DE RØDE SKO er publiceret 14/01-2013 00:09 af Anne Lilleager (Lilleager) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 14/01-2013 00:09
Besvarelsen er på 417 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Lilleager.

Din fine historie her fortæller noget om, hvordan det godt kan være, at nogle nævninge tænker lidt for meget på uvedkommende ting.
Ret realistisk.
Hvorfor egentlig opdigte en præsident? Hrm - nåeh ja, på den anden side: hvorfor ikke? ;-)
Dødsmarte er i et ord. Ellers godt ord at bruge til at understrege at Sofie er ret ung. (for det er hun vel?)

Vh. Pia H
11 år siden
11 år siden
#2 Ditte Kunkel Klitmøller
Sjov, lille fortælling. Jeg kan godt lide tankespillene, der gør alting mere 'nærværende' og levende.
God historie!
11 år siden
11 år siden
#3 Anne Lilleager (Lilleager)
Hej Ditte
Mange tak for de positive ord om min lille skriveøvelse!
Jeg vil prøve at se på dine indlæg!

Bedste hilsner fra Anne
11 år siden
11 år siden
#4 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Lilleager
Det er en dejlig og sprudlende, og endda også lettere humoristisk tekst, hovedpersonen, nævningen er mere interesseret i at prøve sine nye sko, end egentlig tage stilling til retssagen. Måske ikke så mærkeligt den døde præsident, lyder meget usympatisk, og det er jo ikke sikkert nævningen kan gøre andet end at være med til at dømme morderens ugerning (og altså ikke alle præsidentens ugerninger) Jeg kan virkelig godt lide din måde at skrive på, og læser gerne mere. Tak for ordene fra Ulla
11 år siden