Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg gik til talekonsulent som barn. Ikke fordi jeg stammede eller lespede, jeg var bare dummere end gennemsnittet. Det var ihvertfald mine forældres konklusion. Talekonsulenten var rar nok. Hun hed Pia og gik i Ecco-sandaler om sommeren. Hun gav mig røde vingummibamser og jeg tænkte altid over hvor alle de andre farver blev af. Mon hun spiste dem selv? Eller måske fodrede hun sin hund eller fisk med dem. Min yndlingsfarve var rød indtil jeg mødte Pia. I dag er det blå. Der findes ingen blå vingummibamser, ihvertfald ikke så vidt jeg ved. Jeg stoppede da jeg fyldte 7 og kom i 2. klasse. Jeg tror nok mine forældre gav op, jeg husker ihvertfald aldrig jeg rigtig talte med dem efter det.
Min far var gammel. Han havde små øjne og samlede på frimærker. Jeg tror aldrig jeg fik lov at se dem, men jeg ved han brugte timevis på at ordne dem på sit kontor. Han er død nu. Det er mange år siden han fik hukommelsetab, Alzheimers kaldte de det vist nok og nu er han væk.
Der kom en flyttebil i morges. Den var fyldt med min fars gamle ting, og flyttefirmaet sagde at min mor var kommet på plejehjem. Jeg undrede mig over at ingen havde ringet. Jeg talte årene sammen og konkluderede det var mindst 15år siden jeg sidst havde set mor. Det var 7 år før min far døde.
Jeg var 17 og min far 66. Han var vred og hans øjne blev endnu mindre. Han råbte og mor bad om en ordentlig omgangstone. Jeg var rasende og trampede ud af huset. I døren vendte jeg mig om og råbte: "Bondeknold" efter ham. Jeg undrer mig stadig over hvorfor ordet bondeknold kom op i mig. Jeg konkluderede senere at det nok var fordi mine forældre havde ret; jeg var dummere end gennemsnittet. Bondeknold. Pia havde lært mig det ord og bagefter havde jeg fået to vingummibamser. Røde. Jeg smed dem i skraldespanden på vej ud.
Jeg kiggede på kasserne flyttemanden havde haft med. Frimærker stod der på en af dem. Jeg bar dem ned i kælderen uden at kigge på resten af mærkesedlerne. Gad vide hvem man sender mine ting til, tænkte jeg, inden jeg gik op ad trapperne, lagde rebet om halsen og tog en sidste vejrtrækning.
Tilfældige ord: hukommelsestab, flyttefirma, omgangstone, bondeknold, talekonsulent

Skriv kommentar

Besvarelsen Der findes ikke blå vingummibamser er publiceret 14/01-2013 11:02 af Stine Juhl (MieKristensen) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 14/01-2013 11:02
Besvarelsen er på 384 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Sanne Schlægelberger Hansen (Sanne82)
Hvor er det bare en god tekst, Mie!
Sproget flyder og handlingen er sammenhængende og skrider helt naturligt fremad.
Du får brugt dine ord uden at jeg bemærker dem. De er perfekt integreret i teksten.
Jeg har absolut intet dårligt at skrive til dig. Faktisk er jeg meget imponeret - og lidt misundelig:-)
Du får beskrevet en skæbne med så få ord. Bare sætningen "jeg tror nok mine forældre gav op, jeg husker ihvertfald aldrig jeg rigtig talte med dem efter det." siger meget om hendes liv.
Flot!

Hilsen Sanne
11 år siden
11 år siden
#2 Ditte Kunkel Klitmøller
Rigtig fed og anderledes tekst. Der mangler en del komma'er, men det er en spændende fortælling. Dog kom den sidste sætning meget bag på mig - jeg synes slet ikke, der var lagt op til den, og at den 'stikker' lidt af fra resten af historien? Men det er måske bare mig, heheh.
Ellers superfed tekst.
11 år siden
11 år siden
#3 Amatørforfatter
Helt vildt flot tekst, den er let at læse, men samtidig på et højt niveau. Det er en rigtig god historie, som tager en utrolig spændende drejning til slut, det kan jeg rigtig godt lide! :-)
11 år siden
11 år siden
#4 Sofie viole
Hej Mie.
Din tekst er rigtig god. Den fungerer godt, med det dobbeltmoralske. Titlen virker ved første øjekast, som en humoristisk titel. Og det gør historien også. Men under det, lurer en dyster verden, hvor dystre selvmordstanker lurer. Jeg kan godt lide slutningen, som ligesom forstærker indtrykket af resten historien! Jeg lagde heller ikke mærke ordene, - de gled ligesom bare med ind i sammenhængen.
Godt gået!

Hilsen Sofie
11 år siden